Süti beállítások

Continental nyári gumi – itt vannak a legnépszerűbbek

2022/12/12
Gumiabroncs hírek
Aki Continental nyári gumit keres, széles kínálattal találja szemben magát. Ebben a kínálatban pedig nem is olyan könnyű eligazodni. Persze vannak olyan szűrők, melyek adottak, ilyen például a méret, de ezen kívül sok más szempont is létezik. Például, hogy az abroncs megerősített-e, defekttűrő-e, milyen a súly- illetve a sebességindexe. És ha még ezekre a feltételekre is szűrünk, akkor is marad választási lehetőség

Aki Continental nyári gumit keres, széles kínálattal találja szemben magát. Ebben a kínálatban pedig nem is olyan könnyű eligazodni. Persze vannak olyan szűrők, melyek adottak, ilyen például a méret, de ezen kívül sok más szempont is létezik. Például, hogy az abroncs megerősített-e, defekttűrő-e, milyen a súly- illetve a sebességindexe. És ha még ezekre a feltételekre is szűrünk, akkor is marad választási lehetőség.

A Continental német gumióriás tavaly ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. Az eltelt hosszú évtizedek alatt igazi óriássá nőtte ki magát, amelyik nem csak az abroncsgyártás területén nyújt kiemelkedőt. A versenysportokban is aktív, a fejlesztések pedig sorra érkeznek és kapnak helyet nem csak a versenysportban. A Continental nyári gumijai mind megbízható minőségűek, kiváló teljesítménnyel, tapadással. Az ADAC és már szaklapok, szervezetek által végzett teszteken mindig az élen vagy az élmezőnyben végeznek. Aki Continental nyári gumit szeretne vásárolni, valóban széles kínálattal találja szemben magát, vannak újabb és régebbi modellek, a legújabb például a SportContact 7, ami tavaly ősszel került a piacra. De nézzük most meg, hogy az elmúlt időszakban melyek voltak azok a Continental abroncsok, amelyek a legjobban elnyerték a vásárlók tetszését.

Continental nyári gumi – melyekből a legtöbbet adtak el

A Continental EcoContact 6 abroncs az egyik legnépszerűbb a vásárlók körében. Továbbfejlesztett alapanyag-keverékének és a szilika hatékony eloszlásának köszönhetően ez egy maximálisan üzemanyagtakarékos abroncs. A Green Chili 2.0 technológiának köszönhetően magas futásteljesítménnyel bír, emellett egy tökéletes tapadási mutatókkal és kiváló kezelhetőséggel rendelkező nyári gumi. Rugalmas és egyben merev, kiválóan alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz. A Green Chili 2.0-ának köszönhetően tökéletes felületen és formában tapad az úthoz, ezáltal csökken a deformáció és a felmelegedés. Teljes élettartama alatt ugyanazt a kiváló teljesítményt nyújtja, nem véletlen tehát, hogy ilyen sokan választják ezt az abroncsot.

Magas értékeléseket kapott

A következő népszerű választás a Continental PremiumContact 6 nyári abroncs, ami szinte az összes teszten a legmagasabb értékelést kapta. Csupa csillagokat, melyeket a felhasználói tapasztalatok is megerősítenek. A gumi választásánál nagyon fontos a tesztek eredménye, de ugyanígy érdemes figyelembe venni azt, hogy egy webáruházban milyen értékelést adtak rá a vásárlók, hisz így teljesebb, hitelesebb képet kaphatunk az adott abroncsról. Nos, a PremiumContact 6 nyári gumi igazán elnyerte sokak tetszését. Azok számára fejlesztette ki a Continental, akik szeretik a komfortos vezetési élményt.

Kiválóan fékezhető abroncs, különösen a nedves úton, ezt pedig új szintetikus szilikavegyületének köszönheti. Kopásállóságáról egy újfajta polimer vegyület gondoskodik, elődjéhez képest 15 százalékkal nagyobb a futásteljesítménye. Ugyan kényelmes és tartós, csendes abroncs, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne képes nagy teljesítményére. A sportosabb autók számára is bátran választható, hisz stabil nagy sebességnél is, és az irányváltoztatásokkor is megállja a helyét. Népszerűségét, elterjedését annak is köszönheti, hogy mindegy hetven méretben kapható.

Rövid fékúttal hódít

Rendkívül rövid fékútjával hódít a ContiPremiumContact 5 nyári gumi, ami száraz és vizes úton is jól fékezhető abroncs. A komfortos vezetési élmény itt is garantált, mint ahogy a tartósság és a csendesség is. Számítógépes tervezés eredményeképp születtek meg az optimalizált makro-blokkok, melyek oldalirányú erőhatások és nagy sebességnél történő hirtelen irányváltoztatások esetén is stabilan tartják az autót.

Az abroncs érintkezési felülete maximális, így hirtelen is jól fékezhető, veszélyes szituációkban is tökéletesen irányítható. Háromdimenziós kapaszkodóélek akadályozzák meg, hogy a mintázati blokkok maguk alá forduljanak és eldeformálódjanak. Ezek segítik elő azt is, hogy a futófelületen egyenletes legyen a nyomáseloszlás. Nem utolsó sorban pedig abban is részt vesznek, hogy a csapadékos időben a víz gyorsan és hatékonyan távozzon a felületről. A vállrésze rugalmas, a peremrésze megerősített, így optimális lett az oldalfal-hajlékonysága és a stabilitása.

Sportos vezetési élmény

Precízen irányítható abroncs a Continental ContiSportContact 5 is, ami szintén a sportos vezetés híveinek ajánlott. Az abroncs külső részén lévő makro-blokkok gondoskodnak arról, hogy kanyarodáshoz minimális legyen az érintkezési felület deformációja. Ezért jól irányítható az abroncs nagy sebességnél, hirtelen irányváltoztatásnál is. Még egy technikai érdekesség: az abroncs fékezés közben magasabb frekvencián üzemel, mint egyenletes sebességnél. Ez a magas frekvencia pedig hőképződést okoz a rövidláncú polimerekben. És itt jön képbe a Black Chilli keverék-technológia, aminek hatására megváltozik a gumi felülete. Így csökken a fékút, nedves és száraz úton egyaránt. A hosszúláncú polimerek egyenletes sebességgel való haladásnál gondoskodnak a mérsékelt gördülési ellenállásról, vagyis az abroncs üzemanyag-hatékonyságáról és kopásállóságáról.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót