Süti beállítások

Bridgestone Turanza T005 nyári gumi kiváló nedves és száraz teljesítményekkel

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A japán prémium gyártó egyik legújabb nyári abroncsa, a Bridgestone Turanza T005 győztesen került ki a 2019-es ADAC nyári gumi tesztről a 185/65 R15 H méretben.
Az új Turanza T005 nyári gumi is a Bridgestone új koncepciója mentén lett megtervezve, miszerint fogjunk úgy hozzá egy új abroncs kifejlesztéséhez, hogy először kérdezzük meg az autósokat, hogy végül is mit várnak el egy jó gumiabroncstól.

A beérkező válaszok alapján a járművezetők többsége többek között:

  • nagyfokú biztonságot vár egy nyári gumitól,
  • vizes úttesten is tapadjon minél jobban,
  • minél jobb minősítése legyen a gumiabroncs címkén,
  • legyen hosszú futásteljesítményű (min. 40 000km) és komfortos,
  • és ne legyen túl drága

A Turanza T005 nyári gumi a Bridgestone új, kiemelkedő terméke

Miután a Bridgestone megismerte a vezetők legfontosabb kívánalmait egy prémium minőségi nyári gumi esetében, a következő lépésben arra törekedtek, hogy az új nyári gumi megtervezése során egy olyan abroncsot alkossanak, ami az elvárt összes funkciót megpróbálja magában egyesíteni.

A Turanza sorozat minden tagja ennek megfelelően magas fokú biztonságot nyújt, nedves felületen is kiválóan tapad, hosszú futásteljesítményű és kényelmes utazást biztosít, természetesen mindezt prémium teljesítményekkel.

A Turanza T005 egyébként a kiváló Turanza T001 EVO utódja, de bármennyire is legyen kiváló az előd, az utódnak még kiválóbbnak, még sokoldalúbbnak kell lennie. Ennek megfelelően a fejlett és korszerű futófelület nagyon jó teljesítményekkel és mindehhez ráadásul vonzó külsővel is rendelkezik.

Főbb technológiai fejlesztések

A Bridgestone (Nano Pro-tech™) szabadalmaztatott polimer keverék és a nagy szilícium-dioxid-tartalom a gumiabroncs nedves tapadását és a tartósságát növeli, valamint minimálisra csökkenti a gördülési ellenállást. Ez jelentősen alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és kényelmesebb, csendesebb utazást jelent.

A futófelületet aképpen optimalizálták, hogy a vállak blokkjai egymást támogatva jobban ellenálljanak a deformációnak, ami például növeli a fékteljesítményt, a vízelvezető mintázatot pedig aszerint, hogy az aquaplaning esélyét minimalizálják, mégse vegyenek el túl nagy területet a tapadó részektől.

A karkasz kiképzése tovább javítja az alacsony gördülési ellenállást, ezáltal egyrészt csökken a levegőbe jutó CO2 mennyisége, másrészt kontrollálhatóbb kezelhetőséget is biztosít.

Első hely a német autóklub tesztjén

Az ADAC tesztelői a 185/65 R15 H méretben úgy találták, hogy a Turanza T005 nyári gumi  kiváló száraz fékteljesítménnyel, kezelhetőséggel és biztonságossággal rendelkezik.

Nedves teljesítményeiből a kanyarodás és a kezelhetőség volt nagyon magas szintű, de a fékteljesítmény és aquaplaning ellenállás is kitűnő.

A belső zajszint nagyon alacsony, ami komfortot nyújt, viszont a külső zajszint átlagos. Az alacsony üzemanyag felhasználáshoz az átlagtól lényegesen hosszabb futásteljesítmény társul.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót