Süti beállítások

Bridgestone nyárigumi teszt

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A legkülönfélébb autók számára alkalmas Turanza ER30 mintázatú Bridgestone nyárigumi teszt eredményei is bizonyítják, hogy remekül használható a középkategóriás családi szedánokon és egyterűeken keresztül egészen a nagy teljesítményű sportkocsikig. Az abroncsot eredeti első szerelésként használják a Porsche Cayenne, Mazda Miata és a BMW 325i gépkocsikon.

A Turanza ER30 alapvető bemutatása

A szimmetrikus futófelületi mintázatot nagy téglalap alakú blokkok tarkítják, melyek érzékeny és fogékony tapadást biztosítanak mind a száraz, mind pedig a nedves útfelületeken. A jól reagáló és kezelhetőséget biztosító kormányzást tovább erősítik az oldalsó és kerületi mintaárkok, melyek az aquaplaning ellen is kiválóan védenek.

A Bridgestone twin acélövekre feszíti fel a nejlon és poliészter zsinórokat, amik még több tartósságot és erőt kölcsönöznek a futófelület számára.

A Turanza ER30-as elérhető 16-tól 19-colos méretekig, V, W és Y sebesség indexekkel.

A Bridgestone nyárigumi teszt eredményei

Előnyei :

  • rendkívül jó száraz és nedves tapadás,
  • kiváló kanyarodási teljesítmény és stabilitási jellemzők még nagyobb sebességeknél is,
  • a prémium abroncsok átlagánál jobb menetkomfort.

Hátránya:

Bridgestone nyárigumi teszt során egyetlen negatívumként a minőségi abroncsok átlagától kisebb futásteljesítményt említhetjük csak meg.

Összességében a Turanza ER30-ról

Mindent összevetve ezt az abroncsot biztosan le kell cserélnünk téli gumikra a nyári szezon végén, mivel a Bridgestone nyárigumi teszt során is bebizonyosodott, hogy a nyári körülmények során rendkívül kiválóan teljesítő abroncs a levegő és az aszfalt lehűlésével már a késő ősz során sokat veszít remek teljesítményéből.

A minőségi gyártás és a felhasznált kitűnő anyagok kiválóan megtartják a gumiabroncs páratlan jellemzőit, a magas szintű kanyarodási teljesítményt, a rendkívül rövid fékutat, kiváló kigyorsításokat.

A Bridgestone nyárigumi teszt bebizonyította, hogy ez az abroncs olyan, mintha több kiváló teljesítményű prémium abroncsból lenne összegyúrva, hiszen ugyanolyan jól viselkedik a száraz, mind a nedves körülmények között, nincs csúszkálás, a kivételes pontosságú kezelhetőség mindig rendelkezésre áll.

A fentebb már említett egyetlen hátrány a futófelület kisebb ellen állóképessége a kopással szemben, mely a hosszú élettartamot nagyon fontosnak tartó vezetőket visszatarthatja a vásárlástól, viszont a csúcs minőségű tapadási jellemzők, és a kitűnő vezetési élmény bárkit kárpótolhatnak ezért a kis kellemetlenségért.

A gumiabroncs kiváló tapadását többek között a felhasznált különleges anyagok adják, melyek azonban az 5 – 7 Celsius foknál és az alatt már nem teljesítnek olyan jól, ezért ennél a hőfoknál már téli gumira kell váltanunk. Ez a tapasztalt vezetők számára nem okozhat problémát, hiszen a gumiabroncs gyártók ajánlásai alapján 7 Celsius fok alatt egyébként is ajánlott a nyári gumiabroncsok leszerelése, és a téli gumik felrakása. Az abroncs kiválóan használható például a Ford Focus, BMW 325i, Mazda 5 szeélyautókon.

Forrás: http://tirereviewsandmore.com

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót