Süti beállítások

BMW-vel az utakon - Télen is biztonságosan!

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Biztonságban elérni az úti célt. Nem más ez, mint minden autós vágya, aki az utakra gurul. A téli hónapok, a jeges utak, a havas, ködös, szeles körülmények azonban igencsak próbára teszik mind a sofőröket, mind a gépjárműveket. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy biztosan balesetveszélyes szituációkra kellene felkészülni, hiszen az autó megfelelő karbantartása és persze az évszakhoz ideális gumik használata már nagyon sokat segíthet a biztonságos közlekedés megvalósításában. A téli gumi BMW-re is elmaradhatatlan, s talán teljesítményéből adódóan még jobban oda kell figyelni a gumik megfelelő megválasztására.

Az autógumi tesztek sokat segíthetnek!

A BMW képviselte luxusszínvonal megköveteli, hogy a gumik terén is csak a legjobb kerüljön felszerelésre. De vajon melyik márka bizonyul ideálisnak? Melyik az, amely nem csak megállja a helyét a téli körülmények között, de maradéktalanul passzol is színvonalában a BMW képviselte prestige-hez? A minden évben elvégzett nagy autótesztek sok segítséget jelenthetnek a választáshoz. Az ADAC téli gumi tesztje különösen ajánlott, hiszen a több szempontból összehasonlított és tesztelt márkák között azok is megtalálják számításukat, akik a legnagyobb világmárkáknál nem adnák alább.

Téli gumi BMW-re: 7 fok alatt nélkülözhetetlen!

Gyakorlatilag autótípustól függetlenül áll az a szabály, miszerint a tartós hét fok alatti hőmérséklethez már mindenképp ajánlott a téli gumi. Arra azonban célszerű odafigyelni, hogy ne cseréljük le túl korán a gumikat. A túlzott elővigyázatossággal akár azt is elérhetjük, hogy mire ténylegesen is beköszönt a tél, addigra elkopik a meleg aszfalton az abroncs. Természetesen ez még mindig a ritkább eset, hiszen a tapasztalatok szerint az autósok mindig az utolsó percre hagyják a gumicserét. A szervizek ekkor általában már zsúfolásig tele vannak ügyfelekkel, ami igencsak sok kellemetlenséggel járhat. Hasznos tehát figyelemmel követni az időjárás alakulását, és október végén már mindenképpen gondolni arra, hogy a téli gumi BMW-re időben felkerüljön.

Biztonságos közlekedés megfelelő gumikkal

A téli gumik összetétele egészen más, mint a nyáriaké. A magas szilika tartalomnak köszönhetően rugalmas marad a gumi, ami a megfelelő tapadás szempontjából igen lényeges. A kapaszkodóblokkok mérete és a lamellák sűrűsége lehetővé teszik, hogy ne sodródjon ki az autó, a víz elvezetésre kerüljön, és stabil legyen az úttartás. Mindezek olyan fontos jellemzői a minőségi, megfelelő profilmélységgel bíró guminak, amelyek aktívan hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez. A 4mm-esre kopott téli gumik egyetlen autó számára sem megfelelőek, ezért ezt az értéket megközelítve azonnal célszerű a gumicsere. Kopott gumikkal soha ne vágjon neki a téli utaknak, ugyanis számos balesetveszélyes szituációt teremthet!

Ember és technika együttműködése

A BMW-t választók nem véletlen döntenek a kategóriájában egyedülálló minőséget képviselő márka mellett. Hiába azonban a legkorszerűbb rendszerekkel ellátott autó és a csúcsteljesítmény, ha a téli útviszonyok között nem ezeknek megfelelően kerül kialakításra a vezetési stílus. A téli gumi BMW-re éppen úgy elmaradhatatlan, mint a gépjármű állapotának folyamatos felmérése, a szervizelés. A biztonságos közlekedés valahol mindig azon múlik, hogy mennyire vagyunk képesek kihasználni a technika nyújtotta lehetőségeket, s megfelelő körültekintéssel tesszük-e ezt. Az évszakhoz ideális gumihasználat pedig olyan további plusz, mellyel szintén egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy biztonságban hazatérjünk még a téli zimankó idején is.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót