Süti beállítások

Biztosan jó választás: a Goodyear téli gumi

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Az utóbbi évek téli gumi tesztjei erős Goodyear dominanciát eredményeztek. Érdekes jelenség alakult ki, hiszen a Goodyear mellett gyakorlatilag csak a Dunlop téli abroncsai tudtak több méretben és több kategóriában is a legjobbak közé kerülni. Az elért eredmények értékét növeli, hogy a legismertebb és legnagyobb márkával rendelkező gumigyártók is csak egy-egy kategóriában és méretben tudtak az élen végezni, a Goodyear ezzel szemben besöpört mindent, amit besöpörhetett.

Mi a Goodyear téli gumi titka?

Egyértelmű tény, hogy tökéletes téli gumit gyártani nagyon nehéz. Ezt jól tudják a Goodyear mérnökei és jól tudják az olcsó kínai abroncsokat előállító gyárak tervezői is. Az utóbbi években a téli gumi tesztek nem múlhattak el anélkül, hogy ne derült volna fény a silány minőségű behozatali olcsó abroncsok hiányosságaira. A gumi teszteket követő jelentésekben minden esetben szóba kerültek azok az abroncsok, amelyek messze elmaradnak az alapvető minőségi elvárásoktól.

A Goodyear mérnökei rengeteget dolgoztak azért, hogy a minőségi különbségek még nagyobbak legyenek az alsókategóriás, illetve a saját abroncsaik között. A Goodyear abroncsok speciális anyagösszetétellel készülnek, ami nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy a száraz, de hideg útburkolaton is kiváló tapadási és fékezési tulajdonságokat tudjanak felmutatni. Ebben nagyon nagy szerepet játszik a magasabb szilikatartalom, illetve az a speciális innováció, ami az elasztikusság növelésére törekszik. A Goodyear abroncsai nagyszerűen vizsgáznak az észak-európai, illetve a balti államokban is, ahol a rendkívül alacsony hőmérséklet komoly feladat elé állítja a gumigyártókat. A guminak az ilyen zord és hideg útburkolati viszonyok közepette is meg kell őrizze a viszonylagos rugalmasságát annak érdekében, hogy a tapadási és a fékezési tulajdonságait meg tudja őrizni. Ezt a feladatot a Goodyear által fejlesztett téli gumik tökéletesen megoldják.

Biztonság mindenek előtt

Goodyear RunOnFlat technológiaA Goodyear mérnökei mindig elsődleges szempontként kezelték az abroncsok által szavatolt biztonságot. E tekintetben a téli abroncsokra rendkívüli felelősség hárul, hiszen a téli időjárási viszonyok komoly veszélyforrást tartogatnak. Természetesen el kell mondani, hogy a jeges és szilárd csapadékos téli útburkolatokon lehetetlen olyan tapadást elérni, mint nyáron ideális körülmények között.

A gyártók és a közlekedési szakemberek ezért minden alkalommal elmondják, hogy a biztonságunk érdekében minden esetben alkalmazkodnunk kell a fennálló körülményekhez. Nem mindegy azonban, hogy ez az alkalmazkodás tökéletes biztonságot eredményez számunkra és a gépkocsiban tartózkodó utastársaink számára vagy csupán egyfajta „jószándék” a gyártó részéről. A biztonságnak nem lehet alternatívája, ezért szem előtt kell tartanunk, hogy csak jó minőségű, a téli gumi teszteken elért eredmény alapján „ajánlott” vagy „különösen ajánlott” gumiabroncsokat válasszunk.

A Goodyear üzletpolitikája tökéletesen támogatja azt az irányvonalat, hogy az utakon mindenkinek biztonságban kell lennie. Ez nem csak a marketing szólamokban mutatkozik meg, hanem olyan innovációkban is, mint az úgynevezett RunOnFlat technológia.

Ez a technológia felelős azért, hogy egy esetleges defektet követő másodpercekben a gépkocsi képes legyen tovább haladni a rendes útirányában. Ez meggátolja, hogy a defektes gépkocsi egy szempillantás alatt áttérjen a szemközti sávba vagy az árokban kössön ki. Ma már ez a technológia egyike azoknak az innovációs folyamatoknak, amelyeket a Goodyear mérnökei minél több méret és típus esetében meg szeretnének honosítani. Felhasználókat csak bízhatunk abban, hogy a biztonság növelését célzó innovációk egyre nagyobb teret kapnak más gyártóknál is.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót