Bemutatkozik az új Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

113 megtekintés

A Goodyear Eagle F1 családjának legújabb tagja a nagy teljesítményű Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 nyári gumi. Kiváló teljesítménnyel rendelkezik úgy a száraz, mint a nedves úton, széles hőmérsékleti tartományban ugyanolyan kiválóan működik. 

A Goodyear a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója, akik széles termékskálával állnak a vásárlók rendelkezésére, és évről évre újabb és újabb fejlesztésekkel lépnek piacra. Legyen szó akár nyári vagy téli abroncsokról, akár négyévszakos gumikról, melyek egyre növekvő, fejlődő ágazatot jelentenek az abroncsok piacán. A nyári gumik esetében is több kategóriáról beszélhetünk, az UUHP gumik, azaz az ultra-ultranagy teljesítményű gumik iránt is folyamatosan nő a kereslet, erre kínál megoldást az Eagle F1 SuperSport család, mely a közutakra és a versenypályákra szánt modelleket is tartalmaz, de például az Eagle F1 SuperSport R úgy a versenypályán, mint a közutakon használható. 

Az új Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

2022 januárjában jelent meg a Goodyear újdonsága, ami a népszerű Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 utódja. Az előd feladta a leckét, hisz ez az abroncs prémium minőségével, kiváló teljesítményével tizenöt dobogós helyet tudhat magáénak a különböző független abroncsteszteken. Hogy mit néznek az ilyen teszteken? Objektív körülmények között vizsgálják például, hogy az adott abroncs, hogy fékezhető a nedves és a száraz úton, mennyi üzemanyagot fogyaszt, hogy kopik és milyen a vízen felfutás elleni védelme. Ez a nyári gumik esetében is fontos, hiszen nyáron a nagy esőzésekkor vagy után keletkezhet olyan mennyiségű víz az aszfalton, hogy az abroncs elveszti a kapcsolatot az úttal. Ekkor azonban az autó irányíthatatlanná válhat, így fontos, hogy a gumi gyorsan és hatékonyan szorítsa ki a vizet a felületről. 

A Goodyear folyamatosan kutat, fejleszt és tesztel, hogy jobb és jobb abroncsokat gyártsanak. E fejlesztések egyik új eredménye a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 abroncs is, aminek tervezésekor figyelembe vették a sofőrök által fontosnak tartott szempontokat is. Az Ipsos 2018-as felmérése szerint a nyáron vezetők 83 százalékánál kiemelt szempont, hogy a nyári gumi kiválóan tapadjon és jól fékezhető legyen a nedves úton. Ez az abroncs pontosan ilyen, ráadásul alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ami hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb üzemanyag fogyjon és ezáltal csökken a széndioxid-kibocsátás, vagyis a környezet terhelése. Nem csak a benzines/dízelautók számára ajánlott, hanem az elektromos autóknak is, az alacsony gördülési ellenállás itt azt eredményezi, hogy megnő az autó hatótávolsága. 

Száraz és nedves utak

De hogy hogy is teljesít ez az abroncs a különböző körülmények között? A szerkezete, futófelületi mintázata és anyagösszetétele is úgy van megtervezve, hogy megállja a helyét bármilyen szituációban. A felhasználói igényeknek megfelelően alakították, fejlesztették az abroncsot. És már az előd, a  Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 is lenyűgöző teljesítményt nyújtott, ezt az új abroncs csak fokozni tudta. Hogy hogyan? 

 

A száraz úton való kiváló teljesítmény, fékezhetőség és kanyarstabilitás érdekében úgy tervezték meg, hogy az úttal való érintkezési felülete a vezetési stílussal együtt változzon. Egyenletes sebességnél kisebb, hirtelen változásnál, fékezésnél, kanyarodásnál azonban megnő ez a felület, így garantálva még nagyobb tapadási felületet, ezáltal pedig nagyobb biztonságot. A téllel ellentétben a nyár ideális vezetési élményt kínál a legtöbbször, azonban fontos, hogy a megfelelő abroncs legyen az autón, hisz hiába a nagy teljesítményű autó, ha a gumi nem képes kiszolgálni ezt a nagy teljesítményt. A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 sebességindexét tekintve H-besorolású, ami azt jelenti, hogy 300 km/órás sebességig garantált a teljesítményre. 

Nem csak a száraz, a nedves utak sem fognak ki az abroncson, a jó tapadáshoz a mintázat mellett a megújult futófelületi keverék is hozzájárul. Az abroncs több mikrokontaktussal tapad az aszfalthoz, ezáltal nagyobb felületen, így lesz jobb a nedves úton való tapadása. Emellett egy alacsony zajszintű nyári gumi, ami az elektromos autók számára is ideális választás, csakúgy, mint a sportos autók, luxus szedánok számára. Prémium minőség, prémium teljesítmény egy olyan kategóriában, ami folyamatosan fejlődik, növekszik, erősödik. 

Nem csak a nagy teljesítményű autókról van szó, hanem az elektromos autókról is, melyek egyre inkább keresettek a piacon. Az elmúlt években egyre újabb és egyre nagyobb teljesítményű, hatótávolságú elektromos autók jelentek meg a piacon, ezek kívánalmaihoz pedig az abroncsgyártóknak is alkalmazkodni kell. A Goodyear megtette, és úgy tervezte meg a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 abroncsot, hogy az elektromos autók számára is kiváló választást jelentsen, például azzal, hogy egy alacsony zajszinttel rendelkező nyári gumi. A Goodyear folyamatos fejlesztései révén folyamatosan nő az egyes abroncsok teljesítménye minden szegmensben, ezt bizonyítják a különböző tesztek is, és a felhasználói véleményei is erről tanúskodnak.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Kategória: Hírek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354