Süti beállítások

Az AutoBild 2019-es nyári gumi tesztjének 2. helyezettje a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A német autós magazin 53 különböző népszerű gumimárkát vásárolt be a 225 45 R17-es méretből, ezt a viszonylag nagy számot redukálta le 20 darabra oly módon, hogy száraz és nedves fékteszteknek vetették alá mindegyik nyári gumit, majd csak a legjobb húszat engedték tovább az alapos tesztelésre.

Idén a győztes a Michelin Pilot Sport 4 lett, de nagyon szoros eredménnyel követte a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi.

Nézzük most át a Goodyear teszt eredményeit.

A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi teszt eredményei száraz és nedves felületeken

A száraz felületeken végrehajtott tesztek első fázisa a féktávok hosszának méréséből és rangsorolásából állt. Itt a Pilot Sport 4 lett az első ((34,2m), míg a Goodyear (34,7m) mindössze fél méterrel elmaradva a második helyet szerezte meg.

A száraz kezelhetőségi vizsgálatokat végsebesség tekintetében rangsorolták, a leggyengébb és legjobb nyári gumi között csak 3 km/h volt a különbség, az első a Pirelli P Zero lett, az Eagle F1 Asymmetric 5 a 9. helyen futott be.

A nedves felületű vizsgálatok első részében ugyancsak a féktávok hosszának megmérését végezték el, itt a Hankook Ventus S1 evo 3 volt az első (28,7m), a Goodyear a második lett (28,8m) 10 cm-rel lemaradva.

A nedves kezelhetőségi teszteken a legjobb és leggyengébb között 6 km/h különbség volt, itt a Michelin győzedelmeskedett, az Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi az 5. helyen végzett.

Az egyenes vonalú aquaplaning méréseken az első és utolsó között 9 km/h különbség volt, a Michelin lett az első, míg a Goodyear a 8. helyen végzett.

A gördülési ellenállás, a zajszint mérés és a komfort vizsgálatok

Az üzemanyag takarékosság, avagy gördülési ellenállás teszteken a Bridgestone Turanza T005 nyári gumi lett első, a Eagle F1 Asymmetric 5 a 14. helyen végzett.

A zajszint méréseken az első és az utolsó között 3,5 dB különbség volt, a legcsendesebb nyári gumi a Nokian WetProof lett, míg a Goodyear a 14 helyre került.

A tesztelők szubjektív értékelésén alapuló komfort vizsgálatokon a legtöbb pontot a Michelin kapta (9p), a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi 6 pontot szerzett.

A futásteljesítmény és az ár/érték arány meghatározása

A tartósság, avagy a futásteljesítmény tekintetében a Michelin abroncsait nehéz legyőzni, a Goodyear kiváló prémium termékének most mégis sikerült, és így az első helyet szerezte meg a tiszteletet parancsoló 54 210 kilométer hosszú teljesítményével.

Az ár érték arányának meghatározása egyszerű képlet alapján történt, miszerint a nyári gumik árát osztották el a megtehető kilométerek számával. Ebben a szegmensben a rendkívül olcsó Sava Intensa UHP 2 hozta el az első helyet, a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi a tizenharmadik lett.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót