Süti beállítások

Az Auto Zeitung legutóbbi téli gumi tesztje

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Nem csak a nyandaacute;ri, hanem a tandeacute;li gumik esetandeacute;ben is igencsak siralmas a helyzet, ha azt vesszanduuml;k alapul, hogy handaacute;nyan andeacute;s milyen rendszeresen ellenőrzik az abroncsok andaacute;llapotandaacute;t, illetve nyomandaacute;sandaacute;t. Egy tavalyi kutatandaacute;s szerint az Eurandoacute;pandaacute;ban jelenleg bekandouml;vetkező halandaacute;los kimenetelű autandoacute;balesetek kandouml;zel 40 szandaacute;zalandeacute;ka azandeacute;rt tandouml;rtandeacute;nik, mert az autandoacute;sok nem voltak elandeacute;g kandouml;randuuml;ltekintőek a kerandeacute;kabroncsokkal, ezandaacute;ltal vagy tanduacute;l alacsony volt a profilmandeacute;lysandeacute;g, vagy defektes volt a kerandeacute;k, vagy csak egyszerűen tanduacute;l laposak voltak az abroncsok.

10. Bridgestone Blizzak LM32

Bridgestone Blizzak LM32 A Bridgestone Blizzak LM32 ugyan havas úton gyenge teljesítményt nyújtott, és nedves útszakaszokon is csak átlagosat, de száraz útburkolaton igencsak jó eredményeket produkált az abroncs, amelynek legnagyobb negatívuma a magas gördülési ellenállásból származó magas fogyasztás.

andnbsp;



9. Hankook Winter i*cept RS

Hankook Winter i*cept RSA Hankook Winter i*cept RS abszolút győztes lett a latyakos úton való közlekedés kategóriájában, de a lap szerint nem egy túl kiegyensúlyozott abroncs a maga nemében.

andnbsp;




8. Toyo Snowprox S943

Toyo Snowprox S943 A Toyo Snowprox S943 ugyan a vizes útfelületeken kritikán alul teljesített, de alacsony gördülései ellenállása mellett nagyon jó havas teljesítményt is nyújtott.

andnbsp;




7. Vredestein Snowtrac 5

Vredestein Snowtrac 5 A Vredestein Snowtrac 5 alaposan meglepte a szakmát, hiszen egy alapvetően olcsó kategóriás abroncsról van szó, azonban mégis képes volt minden útfelületen megfelelő teljesítményt produkálni.

andnbsp;





6. Pirelli Winter Snow Control Series 3

Pirelli Winter Snow Control Series 3 A Pirelli Winter Snow Control Series 3 nagyszerűen teljesített nedves útszakaszon, és nagyon biztonságosan tartott az autót havon is, száraz útfelületen pedig nagyon jó fékezési tulajdonságokat is produkált, noha a gördülési ellenállása egy kicsit magas.

andnbsp;



5. Dunlop SP WinterSport 4D

Dunlop SP WinterSport 4D A Dunlop SP WinterSport 4D egy kiváló teljesítményt nyújtó téli gumi, ami havas felületeken az elvárt szint alatt teljesített, így kissé instabilnak tűnt, de szárazon nagyon jó fékteszteket produkált.

andnbsp;





4. Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4A Michelin Alpin A4-et összességében főleg havas és nedves útburkolatra nagyon jó választásként könyvelte el a magazin, és bár szárazon a tapadást átlagosnak véltén, nedves szakaszokon kiváló teljesítményre volt képes még a kanyarokban is, és a féktesztet is jól végrehajtotta.

andnbsp;

3. Nokian WR D3

Nokian WR D3Az Auto Zeitung szerint a dobogó harmadik helyét határozottan a Nokian WR D3-nak teremtették, ami egy nagyon erős, kiegyensúlyozott téli abroncs, ami szárazon és nedves útszakaszon is képes megmutatni kiváló teljesítményét. Szárazon extrémen rövid fékút, nedves szakaszokon pedig nagyszerű aquaplaning ellenállás jellemezte, de jól alkalmazkodott a havas felülethez is, tehát egy sokszínű abroncsról van szó.

andnbsp;


2. Goodyear UltraGrip 9

Goodyear UltraGrip 9 A Goodyear UltraGrip 9 ha csak egy hajszállal is, de megelőzte a finn gyártó termékét, így egy nagyon erős és jó képességekkel rendelkező téli gumiként jellemezték a tesztelők, ami havas, nedves és száraz burkolaton is nagyon jól teljesített.

andnbsp;



1. Continental WinterContact TS 850

Continental WinterContact TS 850 A teszt-győzelmet azonban mégis a Continental WinterContact TS 850 nyerte el, amit főleg a havas kategóriában mutatott elképesztő teljesítménye miatt ért el az abroncs, de természetesen a száraz és nedves útfelületektől sem ijedt meg, minden tekintetben csak kimagaslóan tudtak nyilatkozni róla az újságírók.



Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót