Süti beállítások

Az Auto Bild 19 colos nagy téli gumi tesztje

2022/12/12
Gumiabroncs hírek
A legnagyobb európai autós magazinok minden évben arra törekednek, hogy még az aktuális szezon elején leteszteljék az összes friss téli abroncsot, ami újdonságnak tekinthető a gyártók részéről, akik esztendőről-esztendőre törekednek arra, hogy valami újítással mutathassanak utat a piacon. Az Auto Bild az aktuális szezonban górcső alá vette a hagyományos méretű téli gumi abroncsok mellett a 17 colos kategóriát, most azonban a 19 colos, tehát a nagyobb téli szettek következtek, amelyekből természetesen már nem kellett túl sokat megvizsgálniuk, hiszen csak kevés gyártó, főként a sportosabb irányvonalat képviselők merészkednek erre a területre.

Hat modellt így is összevetettek egymással a megszokott kategóriákban, így a nedves, a havas és a jeges tapadás mellett vizsgálták a féktesztet, a vonóerőt, az üzemanyag-fogyasztást és a menetzajt is, így alakult ki az alábbi lista:

6. Star Performer SPTS AS

Star Performer SPTS ASA Star Performer SPTS AS egyik legnagyobb pozitívumaként a halk üzemelést, valamint a havas úton való biztonságos futást emelték ki a tesztelők, azonban ennek ellenére sem igazán ajánlják ezt az abroncsot, mert nedves és száraz útszakaszon is erősen alulkormányozottá vált tőle az autó, és nedves felületen veszélyesen hosszú fékutat produkált.



 

5. Nokian WR A3

Nokian WR A3A Nokian WR A3-at összességében kielégítőnek találták a tesztelők, a száraz úton jó teljesítmény nyújtott, sportos vezetést biztosított, és dinamikus futással rendelkezett nedves útszakaszon is. Havon azonban kissé alulkormányozottá vált, és hosszabb fékúttal rendelkezett.






4. Vredestein Wintrac xtreme S

Vredestein Wintrac xtreme SA Vredestein Wintrac xtreme S egy összességében jó, kiegyensúlyozott, kiváló vonóerővel rendelkező téli gumi abroncs a tesztelők szerint, ami alacsony gördülési ellenállása mellett nagyszerű kanyarodási képességgel rendelkezett havas úton. Negatívuma azonban, hogy a száraz úton hosszú fékútja volt, és auqaplaning ellenállása átlagosnak tűnt.





3. Continental WinterContact TS 850 P

Continental WinterContact TS 850 PA Continental WinterContact TS 850 P-t az Auto Bild a maga kategóriájában már példaértékűnek nevezte – akárcsak a többi dobogóst –, pozitívumaiként pedig a nedves úton produkált példás futóteljesítményt, a precíz kormányozhatóságot, valamint a rövid fékutakat emelték ki az alacsony fogyasztás mellett, negatívumokat pedig nem tapasztaltak az újságírók.






 

2. Michelin Pilot Alpin 4

Michelin Pilot Alpin 4A Michelin Pilot Alpin 4 azért kapott jobb helyezést, mert a precíz kormányozhatóság és a kiegyensúlyozott teljesítmény mellett rendkívül biztonságos és egyben sportos élményt is kínál. Kiemelkedő havon nyújtott erős vonóereje és jó kormányozhatósága, ami mellett minden felülettípuson rövid fékút jellemzi, negatívumot pedig a tesztelők nem találtak benne.


 

1. Pirelli Winter Sottozero 3

Pirelli Winter Sottozero 3A Pirelli Winter Sottozero 3 a 19 colos kategóriában megnyerte az Auto Bild tesztjét, mert minden olyan pozitívumot képes volt felvonultatni, amit a harmadik és a második helyezett, mindemellett pedig még az aquaplaning ellenállás tekintetében is kiemelkedőre vizsgázott a tesztelők előtt.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót