Süti beállítások

Az AEZ Steam új generációs kovácsolt alufelnijei

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Évről évre növekednek az eladott könnyűfém felnik - vagy a jobban elterjedt néven alufelnik - eladási számai hazánkban is, érdemes tehát a minél nagyobb választékból a jobb minőségűekre felhívni a figyelmet. A neves német gyártó, az AEZ közel harminc éves története a folyamatos minőség javulás mellett az esztétikai érték növelését is mindig szem előtt tartotta. Legújabb gyártásfejlesztésükkel a csúcskategóriás alufelni gyártók közé lépnek be, mivel a kovácsolt fenik képviselik ma a legmagasabb minőséget világszinten is. Nézzük tehát az új AEZ Steam Forged könnyűfém felnik legfontosabb jellemzőit

A kovácsolt alufelnik előnyei

A kovácsolt könnyűfém felnik iránti igény először az autósportok, az autóversenyzés világában merült fel, ahol az egyre nagyobb teljesítmények megjelenéséhez már nem voltak elegendőek az öntött alufelnik, könnyen törtek a különböző nagyobb erőbehatások miatt, amellyel nemcsak a biztonságos versenyzés, de az versenyeredmények is veszélybe kerültek.

A kovácsolt alufelnik kifejlesztésével egyrészt sikerült olyan erős és ellenálló sport felniket készíteni, amelyek a legerősebb autóknak és a legnehezebb autóversenyeknek is teljes mértékben meg tudtak felelni.

Másrészt az sem elhanyagolható, hogy akár autóversenyzésről, akár közúti közlekedésről legyen szó, hogy ezzel a technológiával sikerült csökkenteni a járművek rugózatlan tömegét, mivel ezeknek a kovácsolt alufelniknek kisebb az önsúlyuk.

Biztonsági és teljesítményi követelmények

Az AEZ Steam Forged alufelnik esetében - mivel a német gyártó meg akart felelni a legmagasabb biztonsági követelményeknek - a TÜV minőség ellenőrző mellett az ECE jóváhagyását is megszerezték, hogy kétség se férjen a termékeik biztonságosságát illetően.

Ezzel természetesen az AEZ Steam Forged könnyűfém felnik korunk legerősebb sport szedánjaihoz és egzotikus sportkocsijaihoz is teljes biztonsággal felhasználhatókká váltak.

Bizonyíték erre például az is, hogy az extrém gyorsulásokat produkáló Tesla S, valamint Tesla X modellekhez is ajánlják termékeiket, természetesen a még hatékonyabb gyorsítóerő átadást szolgáltató hátsó tengelyre nagyobb szélességgel, mint az az elsőkre.

Mint köztudott az villamos energiával való takarékosság az elektromos autóknál elsőrendűen fontos, így az AEZ ezeknek az autók tulajdonosoknak különösen ajánlja a könnyebb kovácsolt alufelniket, mivel azokkal még több elektromos energia takarítható meg.

Különleges anyagok a súlycsökkentés és biztonság növeléséhez

A fentebb említett elektromos autók magas igényeihez egy teljesen új alumínium alapanyagot fejlesztettek ki a német mérnökök, a 6061 T6-ot, ami mindannak dacára, hogy könnyebb az eddig felhasznált alapanyagokhoz képest, erősebb is az új technológiájú kovácsolásnak is köszönhetően. A 30%-os tömeg csökkentés ellenére még jobban terhelhetőek az AEZ Steam Forged termékcsalád nívós tagjai.

Végezetül ejtsünk szót a végtelenül kifinomult dizájnról is, mely remekül illeszkedik a mai modern autók megjelenéséhez. A legkifinomultabb stílus tradíciók ötvöződnek a modern fényezési technológiákkal, így hozva létre az elegáns sportosságot minden AEZ Steam felnivel.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót