Süti beállítások

Abroncsápolási programot dolgozott ki a Bridgestone a tartósabb nyári gumikért

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A közhiedelemmel ellentétben a gumiabroncsok is igényelnek bizonyos fokú védelmet és ápolást annak érdekében, hogy hosszantartó biztonságot garantáljanak használóik számára. Sokan azonban még a kötelező légnyomás ellenőrzését sem végzik el gumiabroncsaikon, holott már ebből kifolyólag is rengeteg probléma születhet, az egyenetlen kopástól kezdve a megsérülő felületekig bezárólag. Mivel az emberek többsége nem törődik a sem a téli-, sem a nyári gumik ápolásával, a Birdgestone úgy határozott, hogy egy saját programot dolgoz ki annak érdekében, hogy elősegítse ezt a folyamatot.

Három új csomagot rendszeresített a Bridgestone

A japán gyártó bejelentette, hogy eddig is elérhető Total Tyre Care programját három extra szolgáltatáscsomaggal kívánják továbbfejleszteni. Ez a fejlesztés a gumiabroncs gyártó flotta menedzsment stratégiájának részét képezi, és a hannoveri 65. IAA Commercial Vehicles keretein belül került bemutatásra. A három úgy csomag név szerint az Advanced Tyre Monitoring Program, a Premium Tyre Maintenance Program és az Elite Tyre Management Program lettek.

Az új programok segítségével a Bridgestone szakemberei a jövőben az úgynevezett flottaügyfelek számára folyamatos abroncs-felülvizsgálatokat tartanak majd, ezen felül pedig tanácsadásokkal segítik a flottamenedzserek munkáját, akik így kellő tanácsokkal tudnak szolgálni az ügyfelek számára például a tárolás vagy a karbantartás tekintetében, sőt mi több, a Bridgestone ügynökök a fuvarozási vagy a vezetési szokásokhoz illeszkedő abroncsválasztásban is segítséget tudnak majd nyújtani.

Az eddigi irányelvek

A Bridgestone korábban a gumiápolás kapcsán három irányelvet fogalmazott már meg, amelyek közül az első és legfontosabb a Total Tyre Life volt. Ennek a célja elsődlegesen a teljesítményvesztés nélküli élettartam maximalizálása a nyári gumik tekintetében, méghozzá a gyártó által alkalmazott eljárások – például speciális újra futózás – segítségével. A második irányelv a Total Tyre Service fantázianevet kapta, ami lényegében egy professzionális abroncs menedzsmentet és asszisztencia szolgálatot jelent, amit esetleges abroncsprobléma esetén a tulajdonosok teljesen ingyenesen igénybe vehetnek. Lényegében tehát egyfajta abroncs szakszervizről van szó, ami szintén az élettartam megőrzésében nyújt segítséget.

A Bridgestone harmadik irányelve a Total Tyre System volt, ami alatt lényegében olyan eszközöket értett a gyártó, ami az abroncsok folyamatos monitorozásának érdekében került kifejlesztve. Ezek közé sorolhatjuk a japánok különféle innovatív újdonságait, mint amilyen a Bridgestone ToolBox, vagy a TPMS (Tyre Pressure Management System, vagyis magyarul abroncsnyomás ellenőrző rendszer). Az efféle eszközök segítségével a tulajdonosok mindig pontos és tiszta képet kapnak abroncsaik állapotáról, ezáltal esetleg es probléma, vagy furcsa jelenségek esetén idejekorán beavatkozhatnak a probléma elkerülésében, sőt mi több, a költségek tervezését is megkönnyítheti a rendszer.

Amit mi megtehetünk

Ha azt szeretnénk, hogy nyári gumink a lehető legtovább tartson, ahhoz természetesen mi is hozzájárulhatunk, ebből kifolyólag például csak azzal, hogy rendszeresen ellenőrizzük a gumik légnyomását, egy egész szezonnal is meghosszabbíthatjuk abroncsaink élettartamát. Ezen felül igyekezzünk a lehető legjobban kímélni is abroncsainkat a használat során, kerüljük a kátyúkat, a nagyobb úthibákat, és vigyük el autónkat legalább kétévente futómű-beállításra.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót