A Vredestein Quatrac 5 nem hagyományos négyévszakos gumi!

223 megtekintés

A négyévszakos gumi jellemzői

 

A négyévszakos gumiabroncsok féktávolsága a hó felett sokkal hosszabb, mint a téli gumiké, és a kezelhetőség nagyon kiszámíthatatlan. Szerencsére vannak olyan gumik, amelyek ilyen körülmények között jobban teljesítenek. A szakértők „minden időjárási guminak” hívják őket. Még mindig a négy évszak kategóriájába tartoznak, de számos javítással bírnak a jobb hó- és jég tapadás érdekében.

Ezek az autógumik, mint például a Quatrac 5, puhább és hajlékonyabb futófelületből készülnek, amely hidegben sokkal hatékonyabb. Ráadásul a vegyületet agresszívabb mintázatúra formázzák, nagyobb lamellaszámmal, ami segíti a hóban való tapadást. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ezek az abroncsok jó alternatívák lehetnek a csak téli és csak nyári gumik között.

 

Milyen tulajdonságai vannak a Quatrac 5-nek?

 

A gyártó szerint „a gumiabroncs luxust nyújt minden időjárási viszonyokhoz, anélkül, hogy a biztonság vagy a kormányzás pontossága miatt egyezséget kellene kötni”. Ez egy nagyon magabiztos állítás, de esetünkben egy neves és jól ismert gyártótól származik.

 

A gumit olyan kupék, szedánok, kombi és crossoverek vezetőinek tervezték, amelyek száraz és nedves burkolaton magabiztos kezelhetőségre, valamint a hó tapadásra törekednek. A terméken megtalálható a 3PMSF (háromcsúcsú hegyi hópihe) szimbólum, amely igazolja, hogy készen áll az erős hóviszonyokra. Azonban, a Quatrac 5 nem helyettesíti a megfelelő téli gumiabroncsot vastag hóval rendelkező helyeken, például az Alpok régióiban.

 

A Vredestein úgy döntött, hogy nagy szilícium-dioxidot tartalmazó futófelület-vegyületet használ, amely több, az állapotra koncentráló aszimmetrikus mintára van formázva. A legtöbb négyévszakos abroncshoz hasonlóan a Quatrac 5 külső vállakkal és kerületi barázdákkal rendelkezik a jobb tapadás és nedves aszfalton való kezelhetőség érdekében, valamint nagy, merev futófelületű tömbökkel a jobb kormányzás pontossága és stabilitása érdekében száraz felületeken.

 

A gumiabroncsot beépített bordákkal és belső vállakkal fejlesztették ki, amelyek úgy vannak beállítva, hogy az autóvezetőnek magabiztos teljesítményt nyújtson nedves és téli körülmények között. Sőt, az oldalsó hornyok és a kerületi barázdák segítenek a víz kiürítésében, így a gumiabroncs heves esőzéskor vagy gyenge havas szituációban egyaránt használható. Végül a futófelület mintázata nagy sűrűségű, télre összpontosított cikk-cakk lamellákkal van ellátva, amelyek segítenek a hó tapadásánál. A belső felépítése egyrétegű poliészter burkolatból áll, amelyet két acél szíj támaszt. A gumi merevsége emellett poliamid megerősítéssel is javul, amelynek elő kell segítenie a reakciókészséget, a kezelhetőséget és a nagy sebességű stabilitást.

 

 

 

Érdemes-e megvásárolni a Quatrac 5 abroncsot?

 

Ha egy kis hozzáadott zajjal (69 dB) tudunk élni az autópályán, akkor ez az egyik legjobb, minden időjárásra alkalmas gumiabroncs a piacon. Ez az autógumi kiemelkedően jól működik száraz, nedves és havas felületeken, szinte a legjobb prémium abroncsok szintjén.

A legjobb dolog a Quatrac 5-ben az, hogy sokkal kevesebbe kerül, mint a prémium alternatívák, akár 30% -kal, tehát „erősen ajánlott!”

 

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Kategória: Hírek, Tesztek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354