Süti beállítások

A szöges abroncs jó szolgálatot tehet számunkra a hegyekben

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Pedig az abroncs vásárlás nem ilyen egyszerű. A méret a legfontosabb szempont, így minden esetben figyeljünk oda arra, hogy az autónk gyártója pontosan milyen méretű abroncsokat javasol a téli szezonra.

Ezen felül pedig minden vásárlás esetén legyünk tisztában azzal, hogy melyik mintázat milyen útviszonyra való. Hiszen a téli abroncsok is úgy lettek kialakítva, hogy az adott útviszonyon tökéletesen megállja a helyét. Egy szélsőséges eset például, amikor tisztában vagyunk azzal, hogy a hegyekbe fogunk menni igen sok alkalommal a téli időszak alatt. Ilyenkor sokan az úgynevezett szöges gumit hívják segítségül, amely még a legszélsőségesebb időjárásokban is biztosan segít nekünk abban, hogy eljussunk a célig. 

A téli utakon nagyon rövid idő alatt eshet az úttestre igen nagy mennyiségű hó, amelyet nem is lehet egyik pillanatról a másikra eltakarítani. Ezekben az esetekben sokszor kialakulnak az úgynevezett jégbordák az úton, amelyek nagyon veszélyesek lehetnek már kis sebességnél is. 

Nem csak az elindulás, de a megállás is problémás lehet, amennyiben nem téli, vagy éppen nem szöges abroncs van az autóinkon. Amikor pedig már nincs szükség az abroncs ilyen magas fokú tapadására, bármikor kiszedhetjük az abroncsból a kis szögecskéket, amelyek felelősek a magas fokú tapadásért. Ezek után pedig normál utakon, alap téli abroncsként működik tovább a gumi, így nem kell minden útviszony esetén folyamatosan a cseréhez folyamodnunk. A tél végéhez közeledve pedig vizsgáljuk meg a nyári abroncsinkat is, hiszen időben le kell cserélni a téli garnitúrát a nyárira.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót