Süti beállítások

A nyári gumiabroncs kereső használata a gumiabroncsakciok.hu webáruházban

2022/12/12
Gumiabroncs hírek
A nyári gumiabroncs kereső használata sokat segít a választásban, hisz csak azokat a termékeket láthatjuk, melyek a számunkra megfelelő paraméterekkel rendelkeznek. A nyári gumik vásárlása sokak számára fontos és összetett kérdés, nem árt alaposan utánajárni a témának.
A nyári gumiabroncs kereső használata sokat segít a választásban, hisz csak azokat a termékeket láthatjuk, melyek a számunkra megfelelő paraméterekkel rendelkeznek. A nyári gumik vásárlása sokak számára fontos és összetett kérdés, nem árt alaposan utánajárni a témának.

A guimabroncsakciok.hu nyári gumiabroncs keresője egyszerű, letisztult, könnyen kezelhető. Nézzük is meg, hogy melyek azok az adatok, melyek szükségesek ahhoz, hogy kiválasszuk a számunkra ideális abroncsot.

Nyári gumiabroncs kereső használata – az alapadatok

Az első és legfontosabb az adott abroncs mérete. Ezt az autó gyártója határozza meg, ettől nem szabad eltérni. Az abroncs szélessége, profilaránya és átmérője a három alapvető információ. Ezt a gumik oldalfalán is megjelenítik, így: 175/65 R14 ez tehát azt jelenti, az abroncs szélessége 175 milliméter, ehhez képest a profilarány 65 és az átmérője 14 col (hüvelyk, inch). Ezen túl pedig láthatjuk azt is a gumi felületén, hogy milyen súly- és sebességindexszel rendelkezik az adott abroncs. A súlyindex az abroncs maximális terhelhetőségét mutatja, rövidítése pedig LI. Ez nem egy adott érték, hanem egy indexszám, amit át kell váltani kilogrammra. Egy 80-as súlyindex-szel rendelkező abroncs például maximum 450 kilogrammig terhelhető. A másik ilyen indexszám a sebességindex, aminek a rövidítése SI. Ez az adott abronccsal megengedett legnagyobb sebességet határozza meg. Személyautók esetében a T a legalacsonyabb, ez 190 km/órás sebességet jelent, a nagy teljesítményű autók számára pedig gyártanak olyan abroncsokat is, melyek 300 km/óráig biztonságosak, ezek az Y jelölést kapják.

Az autogumiakciok.hu webáruház fő oldalán máris elindíthatjuk a keresést. Az alapadatokat, tehát a szélességet, profilarány, átmérőt kell megadnunk, ezután azt, hogy téli, nyári vagy négyévszakos abroncsot keresünk-e, kiválaszthatjuk, hogy mely gyártó termékeit szeretnénk látni, illetve azt is, hogy személyautóra, teherautóra vagy összkerék-meghajtású autóra keresünk abroncsot. A súlyindexet és a sebességindexet is megadhatjuk, ha szeretnénk, valamint azt is, hogy milyen autómárkára keresünk abroncsot. Itt választhatjuk ki azt is, hogy ha defekttűrő vagy épp erősített gumit szeretnénk vásárolni.

Nyári gumiabroncs kereső használata – hogy rendezzük a találatokat?

A találatokat rendezhetjük ár szerint is, kétféleképpen, csökkenő vagy növekvő sorrendben. Ezen kívül van lehetőség arra is, hogy a legújabb termékek kerüljenek a lista elejére, ennek sok szempontból is lehet jelentősége, hisz így megtudhatjuk, hogy az abroncsgyártók milyen újdonságokkal léptek piacra, mely modelljeiket fejlesztették tovább. Ezen kívül rendezhetjük a találatokat a szerint is, hogy az adott méretből melyik modellből adtak el a legtöbbet. Az ilyen szempont szerinti rendezés sokat jelenthet a választásnál, hisz ha azt látjuk, hogy egy adott gumiból sokan vásároltak, akkor arra érdemes figyelnünk.

Mire figyeljünk még a választásnál?

Például arra, hogy milyen alaptulajdonságokkal rendelkezik az adott gumi. 2021 májusa óta egy uniós szabálynak köszönhetően az unió területén forgalomba kerülő abroncsoknak egységes abroncscímkével kell rendelkezniük. Ezen szerepelnie kell a nedves úton való tapadási képességnek, az üzemanyagfogyasztásnak és a zajszintnek. Az utóbbit decibelben adják meg, az első két tulajdonság alapján pedig különböző osztályokba sorolják az abroncsokat. Mindkét esetben az A-kategória a legjobb. Ez jelenti azt, hogy az abroncs rövid fékúttal rendelkezik a nedves úton, illetve hogy kedvező üzemanyagfogyasztás érhető el vele. Ezek a címkék minden abroncsnál rendelkezésre kell, hogy álljanak.

Tesztek, vélemények

Ez a pár adat azonban sokszor nem elég, ha gumit szeretnénk vásárolni, hisz sok azonos, közel azonos eredménnyel találkozhatunk, de vajon honnan tudhatjuk, hogy az adott abroncs jó választás? Ilyenkor érdemes elolvasni más felhasználók véleményét, akik már régóta használják az adott modellt, így átfogóbb képet tudnak róla adni. Az értékeléseket érdemes elolvasni, hisz aki már használja az abroncsot, releváns tapasztalatokkal bír. Ugyanígy fontos az is, hogy megnézzük, mit mutatnak a teszteredmények. Az ADAC, a német autóklub rendszeresen teszteli az abroncsokat és felállítja saját rangsorát. De nem csak ők, több autós szaklap és más szervezet is folyamatosan tesztel. Ezeknek a teszteknek az eredményeit jó, ha tanulmányozzuk a vásárlás előtt, hisz bár nem mind ugyanazokat a szempontokat veszi figyelembe, de a kép általában hasonló, az élmezőnyben rendre ugyanazon márkák szerepelnek. Aki tehát nyári gumit szeretne vásárolni, mindenképp járjon alaposan utána, hogy milyen abroncsot is vesz meg, hisz egy szett gumi nem olcsó mulatság. Érdemes figyelni az akciókat, árkedvezményeket, hogy mely abroncshoz jár például kátyúgarancia.

A nyári gumiabroncs kereső használata egyszerű, és érdemes is használni, hogy csak azokat a találatokat kapjuk meg, melyek relevánsak a mi vásárlásunknál.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót