Süti beállítások

A Michelin téli gumi kiváló választás idén is

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Michelin Alpin A4 egyike azoknak a téli abroncsoknak, amelyek kimagasló menettulajdonságainak köszönhetően kivívta a szakma és a vásárlói bázis elismerését. A 2012-es téli gumi teszt tette fel a koronát az Alpin A4 fejére, amikor a 165/70 R 14 T méretkategóriában győzedelmeskedni tudott, illetve a 205/55 R16 H méretkategóriában képes volt felállni a képzeletbeli dobogó második fokára.

Ezért bízunk a Michelin téli gumikban

A téli gumikkal szemben támasztott legáltalánosabb elvárás az, hogy a téli időjárási körülmények közepette is tökéletesen szavatolja a gépkocsiban utazók biztonságát. A valódi nehézség abban rejlik, hogy a legkülönfélébb útburkolatokon is megfelelő tapadást kell biztosítaniuk, emellett a fékezési hatásoknak is tökéletesnek kell lenniük.

A gyártók ezt a feladatot relatív könnyen vennék abban az esetben, ha kizárólag hideg és száraz vagy kizárólag nedves, esetleg kizárólag szilárd csapadékos útburkolathoz kellene alkalmazkodniuk. Ha a téli útburkolatok mindig szárazak lennének, akkor a magasabb szilikatartalom és a jobb anyagösszetétel jó eséllyel megoldaná a feladatot. Ha a téli burkolatok mindig nedvesek lennének, akkor az anyagösszetétel mellett a vízelvezető sávok kiképzése jelentene kihívást. Ha a téli utakat mindig hó borítaná, akkor az abroncsok speciális lamellái hoznák meg a várt eredményt. A valóságban azonban a téli gumiknak minden körülménynek és minden útviszonynak meg kell feleljenek és ez bizony komoly kihívás elé állítja a gyártókat.

A Michelin téli gumik erőssége épp abban rejlik, hogy kiválóan alkalmazkodnak a legkülönfélébb időjárási viszonyokhoz, legyen szó akár száraz, jeges vagy csapadékos útfelületről.

A téli abroncsokkal szemben támasztott elvárások ma már megkövetelik azt, amire a Michelin abroncsai képesek, azonban a legtöbb gyártó termékei esetében sajnos kompromisszumra kényszerülünk. Az Alpin A4 esetében azonban nem kell kompromisszumokat kötni; a kiváló menettulajdonságok mellett a kimagasló kopásállóságával is kitűnni látszik.

Kopásállóság a felhasználók célkeresztjében

michelin alpin a4Amikor egy autógumi minőségét, illetve minőségi szempontjait értékelni szeretnénk, elsődlegesen mindig a tapadásról és a fékezési tulajdonságokról beszélünk. Ez nem meglepő, hiszen ezek a jellemzők befolyásolják elsődlegesen, biztonságban érezhetjük-e magunkat a gépkocsiban vagy sem. Azonban ma már beszélnünk kell a másodlagos jelentőségű tulajdonságokról is, hiszen ezek akkor is fontosak, ha semmi sem férkőzhet a biztonság kérdése elé.

A költséghatékonyság fontos szempontot jelent a gumigyártásban. Miközben a gyártókat az egyre magasabb szakmai és vásárlói elvárások arra kényszerítik, hogy egyre jobb és jobb abroncsokat állítsanak elő, arra is oda kell figyelniük, hogy a termékeik megfizethetők és versenyképesek legyenek a piacon. Ez nem könnyű feladat, hiszen egyre minőségibb anyagösszetételeket használnak, egyre nagyobb mérnöki munkát összpontosítanak a tervezésbe, ráadásul a teszt fázisok mennyiségét és hosszát is növelni kénytelenek. Ez alapján szinte magától értetődő, hogy a termékek árának csökkentése nem lehetséges a minőség romlása nélkül. A gyártók ehelyett az élettartam, illetve a kopásállóság növelését tűzték ki célul.

A Michelin Alpin A4 e tekintetben is kiváló eredményeket produkált a téli gumi teszteken. Így ez az abroncs kiváló választás, a szakemberek is bátran ajánlják legjobb ügyfeleik és partnereik részére. Ha minőségi, megbízható és hosszú várható élettartammal rendelkező téli abroncsot keresünk, a Michelin termékével nem kockáztatunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Ne maradj le semmiről, légy jól értesült, iratkozz fel!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót