Süti beállítások

A Michelin Pilot Sport 4 az AutoBild nyári gumi tesztjén is győzedelmeskedett

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A neves francia prémium gumigyártó Michelin Pilot Sport 4 nyári gumija 2016-ban jelent meg, és azóta - kiváló sportos tapadási teljesítményeivel - már nagyon komoly hírnevet vívott ki magának autós körökben.

2018-ban két neves német autós szaklap nyári gumi vizsgálatain hódította el az első helyet, az egyik az Auto Motor und Sport tesztje volt, a másik pedig az Auto Zeitung-é.

Legfrissebb győzelmét a Pilot Sport 4 gumiabroncs idén, 2019 tavaszán söpörte be, amikor is az AutoBild nyári gumi tesztjén lett az első.

A német szaklap a nyári vizsgálatait a 225 45 R17-es gumiméretben hajtotta végre, első körben 53 nyári abroncsot vetettek alá nedves és száraz teszteknek, majd ebből az ötvenháromból csak a legjobb 20 eredményt produkáló nyári gumit vetették alá a részletes teszteknek.

Mitől olyan jó a Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi?

  • Az ultra-reaktív futófelület mintázat kialakítása az úthoz igazodik, így minden körülmények között kiváló kormányzást biztosít.
  • A széles és mély hosszanti hornyok a legjobb teljesítményt nyújtják nedves körülmények között.
  • Lényegében egyedülálló módon a Pilot Sport 4 képes megtartani a kiváló tapadási teljesítményeit a nyári gumi teljes élettartama alatt.

A Michelin Pilot Sport 4 nagy teljesítményű gumiabroncsot a BMW, a Mercedes, az Audi és a Porsche közreműködésével fejlesztették ki.

A gumiabroncs futófelületét a Michelin kulcsfontosságú motorsport fejlesztéseinek és tapasztalatainak - például a Formula E és a World Rally Championship – felhasználásával hozták létre.

A futófelület gumikeverékét egyedi elasztomerek és hidrofób szilícium-dioxid származékok alkotják, ezek felelősek a kiemelkedően jó nedves tapadásért.

A Pilot Sport 4 száraz és nedves felületi teszteredményei

A száraz felületen mért féktávok tekintetében a Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi az első helyet szerezte meg, a kormányozhatóság, illetve kezelhetőség szempontjában a második helyen végzett, egészen kis mértékben maradva csak el az elsőtől.

A nedves felületen mért féktávok tekintetében az ötödik lett, mindössze 0,9 méterrel maradva csak el az elsőtől. A vizes felületen a Pilot Sport 4 kezelhetősége, kormányozhatósága a legmagasabb átlagsebességgel megint csak az első helyet érdemelte ki.

Az aquaplaning, avagy magyarul vízen felúszás vizsgálatain ugyancsak a legnagyobb átlagsebességgel sikerült az első helyre állnia.

Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi további teszteredményei

A gördülési ellenállás vizsgálatain a tizenötödik lett, a zajosság méréseken a negyedik, a kényelmi szempontokba pedig az első. Utóbbit a tesztelők szubjektív véleményeinek összesítésével 'számolták' ki.

A tartósság, vagy futásteljesítmény tekintetében a Michelin szinte minden teszten a dobogó valamelyik fokára tudott állni, most sem volt ez másként, kevéssel lemaradva második lett az 51 090 kilométeres futásteljesítményével.

Az ár érték arány szempontot az ár és a megtehető kilométerek számának elosztásával határozták meg, itt a 20 abroncs közül a 10. helyen végzett a Pilot Sport 4 nyári gumi.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót