A Michelin Energy Saver + nyári gumiról

107 megtekintés

Ezt számtalan módon elő lehet segíteni, és ezt természetesen a Michelin is tudta, amikor úgy határozott, hogy megalkotja legújabb fejlesztéseit ezen a téren, amihez a speciális mintázat mellett az anyagkeveréken is módosítottak, hogy a lehető legalacsonyabb gördülési ellenállás mellett üzemelhessen a kérdéses abroncs, amelyet a Michelin Energy Saver + nyári gumi név alatt ismerhetett meg a világ. Lássuk, hogy pontosan mi is lapul meg a rendkívül beszédes elnevezés mögött!

 

A Michelin Energy Saver + nyári gumiról általában

 

A Michelin Energy Saver + nyári gumi kapcsán már önmagában sokat elárult az, hogy a gyártó milyen szlogennel vezette be a piacra a kérdéses abroncsot, ami nagyjából így hangzott: takarítson meg még több üzemanyagot és vezessen biztonságosan.

 

Ez a leírás, ez a két alapvető fogalom tökéletesen képes volt leírni, hogy miről szól a Michelin Energy Saver + nyári gumi ami mind az üzemanyag-takarékosság, mint az élettartam tekintetében a legjobbak közé sorolható, ezáltal a gyártó hivatalos számításai szerint például a hasonló kategóriás gumiabroncsokhoz mérten az Energy Saver+ mintegy 20 százalékkal több kilométer megtételét teszi lehetővé. Ez egy viszonylag ritkán, vagy rövid távokra használt gépjármű esetében akár azt is jelentheti, hogy egy teljes szezonnal, avagy egy teljes évvel tovább bírja majd a gépkocsin lévő abroncs.

 

Michelin Energy Saver +A Michelin Energy Saver + nyári gumi ugyanakkor a legnagyobb változást mégis az üzemanyag-takarékosság tekintetében tudja felvonultatni! Nem véletlen, hogy gyártója ezzel reklámozta az abroncsot, hiszen a számítások szerint az előző generációhoz mérten akár 60 liter üzemanyag-megtakarítás is elérhető vele, köszönhetően a 3 technológiai előny együttesének.

 

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy teljes életciklusa során legalább annyit spórolunk vele, hogy ne érje meg sokkal olcsóbb abroncsot vásárolni, mert a többletköltségeket a tankoláson hozza be a termék. Sőt mi több, az abroncs messze nemcsak jó fogyasztást garantál, hanem ezen túlmenően rendkívüli biztonságot is, hiszen a gyártó lényegesen képes volt optimalizálni a futófelületet, ezáltal az előző generációhoz képest 10 százalékkal jobb érintkezést, ebből kifolyólag pedig jobb tapadást is garantál.

 

A Michelin Energy Saver + nyári gumi technológiai újdonságairól

 

Természetesen a Michelin Energy Saver + nyári gumi elsődlegesen a sok-sok technológiai újdonságnak köszönheti azt, hogy ilyen kimagasló értékekkel rendelkezik. Az egyik első és legfontosabb ilyen újítás példának okáért a jelentősen optimalizált profil, aminek köszönhetően a gumi lényegesen mérsékeltebben melegedik fel, mint korábbi társai, ami javítja tapadását, csökkenti gördülési ellenállását és kopásállóság tekintetében is eredményesebbé teszi.

 

Másik technológiai újítása az Eco N Grip, amit kifejezetten azért álmodtak meg hozzá, hogy nagyobb mértékű üzemanyag-megtakarítás és hosszabb élettartam legyen megfigyelhető hozzá azáltal, hogy javítja a molekuláris kohéziót, és mérsékeli a hőfejlődést. Ezen felül a Michelin Energy Saver + nyári gumi a belső réteg tekintetében is komoly újdonságot tud felvonultatni azáltal, hogy a futófelület alatt egy csökkentett polimerekből álló réteget húztak fel hozzá, ami csökkenti a gördülési ellenállást, ezáltal az energiafelhasználást is.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Címke: Michelin
Kategória: Hírek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354