Süti beállítások

A legjobb teljesítményű 205/60 R16 téli gumi minták

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Kisteherautók és személyautók gyári szerelt mérete a 205/60 R16 téli gumi, amelyet elsősorban inkább a nagyobb testű városi kisautókra szerelnek. A méretben szinte minden kategóriában óriási a kínálat, hiszen minden autó más-más tulajdonságú mintázatot követel meg. A régebbi autókra inkább az alacsony kategóriás, olcsóbb minták jellemzőek, bár sokan választanak inkább a középkategória közül; az újabb típusokra pedig természetesen csak is a prémium márkák dukálnak.

Ha most vásárolna új abroncsot, akkor érdemes jobban megtekintenie a kínálatot, hiszen nem mindig az ár az, ami meghatározza a termékek minőségét. Sokszor találhatunk az olcsók között is nagyon jó tulajdonságú mintázatokat, és a prémium márkát is néha megtalálhatjuk olcsóbban, mint az eredeti ára – fontos tehát nyitott szemmel járni, és sok helyütt utánanézni a mintáknak. Ismerjünk meg most néhány 205/60 R16 téli gumi mintát közelebbről.

Olcsó, de jó minőségű 205/60 R16 téli gumi minta

A Nankang Winter Activa SV-2 XL egészen jó minőségű abroncsnak bizonyul. A modern technológiának köszönhetően ma már lehetőség van arra, hogy a kisebb gyárak, illetve a kevésbé ismert gyárak is jó minőségben állítsanak elő abroncsokat, amelyek megfelelnek az elvárásoknak és az igényeknek. A téli gumi minták közül jónak bizonyul a Nankang ezen gumija, hiszen olyan innovatív anyagokkal turbózták fel a futófelületet, amely sokkal jobb tapadást képes nyújtani. A barázdák V formában vannak elhelyezve, amely könnyebbé teszi a víz elvezetését – ehhez járulnak még hozzá a hosszanti barázdák is. Még a nehéz időjárási körülmények között is jól teljesít a gumi, stabilan tartja a járművet. A nedves úton való féktáv tesztelése után „C” jelölést érdemelt ki. Mivel egy XL-es gumiról van szó, ezt bátran lehet kisteherautókra, vagy nagyobb városi autókra is használni.

A drága, de kiváló minőségű mintázatok

Érdemes a 205/60 R16 téli gumi méretben a kissé drágább mintázatokkal is foglalkozni, hiszen azért itt már sokaknak inkább azokra van szükségük. A drágább minták lényege, hogy valamilyen tulajdonságban kiemelkednek a többi közül, tehát nem mondhatóak átlagos teljesítményűnek, hanem valamilyen extra pozitív eredményt tudnak felmutatni.

205/60 R16 téligumiAz egyik ilyen abroncs, amely a prémium kategória alján található még, mégis nagyon jó eredményeket ér el a teszteken, a Nokian WR D4 RunFlat 205/60 R16 téli gumi. A RunFlat abroncsokat magyarul defekttűrő gumiknak nevezzük, ami azt jelenti, hogy nyomásvesztés, vagy defekt esetén az abroncs még egy ideig tovább használható, tehát el lehet juttatni a kocsit egy szervizbe, illetve kevésbé válik veszélyessé a jármű a defekt idején. A Nokian ezen abroncsa egyébként másban is kiváló, hiszen a tapadása is egyértelműen tökéletesnek mondható, amelyet bizonyít az európai listán kapott „A” jelölés is. A tapadást egyébként a felhasznált új anyagok biztosítják, illetve a barázdák megfelelő elrendezése, amely lehetőséget ad arra, hogy a legrosszabb időjárási körülmények között is stabil maradjon a jármű. A téligumi alacsony zajszintet is produkál, mindössze 69 dB-t mértek a zajszintre és üzemanyag-hatékonyság terén sem okozott csalódást.

A másik abroncs, amelyet ki kell emelnünk a 205/60 R16 téli gumi minták közül a Dunlop SP Winter Sport 4D MO minta, amely a Mercedes autók gyári szerelt mérete. A Dunlop is szinte tökéletes teljesítményt nyújt a téli utakon, hiszen rendkívül jó kormányozhatóságot és fékhatást jelent ennek a mintázatnak a használata. Nagyon erős összetételű a gumi keveréke, amely segíti a jó tapadást és természetesen minden barázda úgy van kialakítva, hogy könnyedén el tudják vezetni a vizet. Havas, jeges, latyakos, nedves utakon is kiváló teljesítményt nyújt a Dunlop SP Winter Sport 4D MO 205/60 R16 téli gumi, amelyet főleg a nagyobb teljesítményű gépkocsikra ajánlanak.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót