Süti beállítások

A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Ha mondjuk Ön egy kisebb, kompakt városi autóval rendelkezik, akkor szinte biztos, hogy a 195/60 R15 téli gumi az Ön autójának a tökéletes mérete. Ha éppen az idén szeretné kicserélni a téli gumit, akkor itt az ideje felkészülnie a kínálatból, megismernie a jobb és a rosszabb mintázatokat is, és megtudnia, hogy mitől jó, és mitől rossz egy gumiabroncs. Téli 195/60 R15 gumiabroncs kisokos itt és most.

Milyen gumiméret és milyen típus a városi kisautókra?

195/60 R15 téli gumi egy teljesen átlagos méretnek számít a városi kisautók körében, nagyon sokaknak erre a méretre van szüksége az autóhoz. Mivel ezeket az autókat nem a hosszabb utakra tervezték, így a hozzájuk tartozó abroncsok kialakítása is ezt tükrözi. Azért fontos a megfelelő abroncsot kiválasztani a kocsihoz, mert a járműnek a jó tulajdonságai – ami miatt azt választottuk – csak akkor tudnak a felszínre kerülni, ha a megfelelő abroncsokon gurul. A rosszabb minőség a jármű minőségén is ront, a túl erős gumiknál pedig a gumi nem tud érvényesülni, ha az autó nem elég erős. Oda-vissza játék ez. A járműnek és minden alkatrészének – és a működéshez hozzá tartozó dolognak – összhangban kell lennie még a kategóriákban is egymással. Ez nem azt jelenti, hogy egy budget kategóriás autó nem kaphat mondjuk középkategóriás abroncsot, amivel kissé növelhetünk a teljesítményén, de mondjuk a prémium márka már teljesen felesleges neki – és csak pénzkidobás nekünk. A 195/60 R15 téli gumi méret elsősorban a középkategória mérete, ezért ebből is van a legtöbb a piacon.

A legismertebb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták

195/60 R15 téligumiA Kingstar SW40 195/60 R15 téli gumi egy elég elterjedt mintázatnak számít, hiszen a Kingstar termékek jó ár/érték aránnyal kerülnek a piacra: pontosan azt teljesítik, amire szükség van. A középkategóriás abroncs előnye, hogy nem ígér be olyan teljesítményt, amelyet nem tud elérni, így a vásárlók azt kapják, amire számítanak: egy pozitív eredményeket felmutató abroncsot, amely a legtöbb kívánalomnak megfelel, teljesíti az alapvető feladatokat, és nem is akar ettől többet. Ez az oka annak, hogy ez az abroncs attól függetlenül, hogy jó minőségű, megtarthatta az eredeti, olcsóbb árát. A középkategóriás, városi autókra kitűnőnek bizonyul.

A másik nagyon jól ismert minta ebben a méretben a Nexen Winguard Snowg WH2, amely szintén középkategóriás abroncs, de már kissé többet tud, mint a fentebb említett Kingstar. A Nexent azért kedveljük, mert a csapadékos időjárásban különösen jól teljesít. Erre bizonyítékot is ad az európai skálán szerzett „B” jelölés, amelyet a nedves úton való féktáv mérésekor érdemelt ki. A legtöbb prémium kategóriás téli abroncs rendelkezik ezzel a jelöléssel, tehát láthatjuk, hogy a középkategórián belül is vannak olyan minták, amelyek valamiben kiemelkednek a többi közül. Ha az Ön számára rendkívül fontos a biztonság, és csapadékos időben használja legtöbbet a járművét, akkor jó döntés lehet a Nexen mellett letenni a voksot.

A Nokian WR D3 igaz, hogy már a prémium márkák közé sorolandó, de néha még sokan úgy beszélnek róla, mintha egy középkategóriás termék lenne. Azért emeljük ki ezt a 195/60 R15 téli gumi mintát, mert ez már nem csak a nedves úton nyújt jó teljesítményt, hanem már üzemanyag-hatékonyság is elérhető ezzel a gumival. Ennek oka, hogy a Nokian a száraz útfelületen sem mutat nagyobb kopást, így ez a téli gumi elég előnyösnek számít és még mindig nem a nagyon drága  árkategóriába tartozik. A Nokian nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ezért abroncsai előállításában, majd a használat során is odafigyel arra, hogy azok minél jobban kíméljék a környezetet – a hosszú élettartam is mindenképpen ezt tükrözi.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót