Süti beállítások

A legjobb 225/45 R17 téli gumi minták az idén

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Nehéz feladat elé állítja magát az, aki szeretné bemutatni a 225/45 R17 téli gumi méretben megtalálható abroncsokat, hiszen ebben a méretben nagy szükség van az olcsóbb, alacsony kategóriás mintákra, a középkategória felsőbb termékeire, és a prémium márkás abroncsokra is. Hogy miért? A 225/45 R17 téli gumi méret ugyanis főleg nagyobb, sportosabb autók, és egy-két luxusautó gyári mérete, amelyek közül a fiatalon tuningolt autókra inkább az olcsóbb téligumik, az idősebb, nagyobb teljesítményű járművekre a középkategóriás gumik, az újakra, amelyeknek nagy a teljesítménye pedig természetesen a prémium kategória a jellemző. Ismertetünk néhányat.

A legjobb minőségű 225/45 R17 téli gumi minták

Az egyik legjobb – ám legdrágább – prémium kategóriás 225/45 R17 téli gumi a Goodyear gyárából került ki: a Goodyear UG Performance G1-ről van szó, amely tökéletes tapadásáról és kiváló kormányozhatóságáról ismert. Azt fontos tudni róla, hogy a hóban rövidebb fékutat produkál, mint hasonló társai, amely igen előkelő helyre repítette ezt a téli gumi mintát. A vízen futás kockázata is kisebb lett, amelyről a hidrodinamikus barázdák tehetnek, ugyanis azok képesek tökéletesen elvezetni a vizet a gumi felületéről. Az abroncs kopása is csak később következik be, illetve tartóssá teszi a gumit hosszú távra. Azt mondhatjuk, hogy ez az abroncs minden tekintetben kiválónak bizonyul, megéri a komolyabb befektetést vállalni egy nagyobb teljesítményű autónál, hiszen az üzemanyag-fogyasztással és az optimalizált kopási tervezéssel egy idő után megtérül az ár.

A Nokian WR D4 XL szintén egy nagyon kedvelt darab a 225/45 R17 téli gumi minták közül. A finn gyártó egyik legújabb mintája ez, amely az elődeitől sokkal jobb minőségű lett – nem hiába tartozik ma már a Nokian sem a prémium márkák közé. Ez a minta nyújtja az egyik legjobb tapadást a nedves úton, amelyet bizonyít az is, hogy a tesztek eredményére megkapta a legjobb, vagyis az „A” jelölést. Nem sok mintázat, és nem sok gyártó zsebelhet be egy ilyen elismerést, a Nokiannak sikerült. Természetesen megkérik az árát a guminak, de mivel energiahatékonyság tekintetében is pozitív eredményeket hozott, így ennek az ár is visszatérül egyszer. Jó befektetésnek bizonyul tehát a Nokian WR D4 XL, amely már nevében is benne van, hogy erősített oldalfalú gumi, tehát nagyobb terhelést is elbír, nagyobb terhelés mellett is jól teljesít.

225/45 R17 téligumiA Hankook W452 225/45 R17 téli gumi a középkategóriás termékek csúcsát képezi, hiszen a havas úton a legjobb teljesítményt hozza, a legbiztonságosabb utazást kívánja ebben az árkategóriában. Erről az optimalizált futófelület tehet, amelynek mintázatát úgy alakították ki, hogy tökéletesen megfeleljen a téli útviszonyoknak: stabilan tartja az autót a jeges, havas, de a vizes és a latyakos, illetve a száraz utakon is. A jó tapadást a futófelület összetétele is elősegíti, illetve a bordázat kialakítása, amely könnyen elvezeti a vizet, így téve szinte esélytelenné a vízenfutás lehetőségét. Aki az idén cserélné le a téli gumit újra, de még nem tudja, hogy milyet válasszon, ám drágának találja a prémium kategóriát, annak ezt ajánljuk.

A Barum Polaris3 szintén egy középkategóriás abroncsminta, csak a kissé még olcsóbb fajtából. Azt kell tudni róla, hogy a jó ár/érték arány szerint egy megfelelő minőségű abroncsról van szó, amelynek jók a teszteredményei, elég biztonságosnak mondható vele az autó, ugyanakkor a többihez képest már nem érhető el vele üzemanyag-megtakarítás. Az olcsóbb 225/45 R17 téli gumi mintákra egyébként ez jellemző: teljesítményben megfelelnek, a gépkocsi elég biztonságos, de üzemanyag-hatékonyságot nem hoznak – ez talán az olcsó ár miatt van. Inkább a régebbi típusú autókra való ez az abroncs.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót