Süti beállítások

A Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi a koreai gyártó első olyan DTM versenytechnológia alapján fejlesztett és készített abroncsa, amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy maradéktalanul megfelelhessen az EU abroncscímke követelményeinek. Ebből kifolyólag a vállalat rengeteg műszaki újítással vértezte fel a gumiabroncsot, aminek jóvoltából a legjobb egyensúlyt tudja biztosítani, akár nedves, akár száraz útszakaszokon haladunk vele.

Futófelülete ráadásul előremutató mintázattal és tökéletesített keverékkel lett felvértezve, aminek jóvoltából az abroncs a csúcskategóriához sorolható, amely a nagy teljesítményt a kényelemmel és a környezetbarát jellemzőkkel ötvözte, így nem véletlen, hogy a BMW 3-as sorozatának első szerelésű abroncsává vált.

A Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi tulajdonságai

A Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi egy rendkívül kifinomult, többsugarú futófelületi mintázattal és egyedülálló tapadófelülettel ellátott abroncs lett, amely képes a legmagasabb szinteken is védelmet garantálni a káros aquaplaning ellen, de az optimális talajnyomás által kiegyensúlyozott marad a nedves és száraz útviszonyok között is.

Speciálismintázata a szélső mintaárkok oldalfalán lépcsőzetes kialakítást kapott, amit a DTM-ből vett át a gyártó, ami azt eredményezi, hogy minél jobban elkopik az abroncs, annál nagyobb tapadó felülettel rendelkezik majd, így élettartama végéig kiváló tapadás vár a használókra.

Hankook K117 Ventus S1 evo2A Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi mindemellett kiemelkedő teljesítményt biztosít a korszerű szilika keverékkel is, amely a legújabb generációt képviselve egy teljesen optimalizált, térhálós rendszerre épült fel, ami nemcsak tovább növeli és javítja a kopásállóságot, hanem mindemellett a hővel szembeni ellenálló képességet is.

Miután a keverékbe nagy tapadási értékekkel bíró sztirol polimer adalék került, ezért a vizes útfelületen felmutatott tulajdonságok mellett képes csökkenteni a gördülési ellenállást. A futófelület a hosszanti csatornáinak aljából továbbá kiemelkedő, úgynevezett felületnövelő hűtőbordákat is alkalmazott a gyártó, amivel együtt a vállrész speciális, mikro turbulenciát előidéző, kétlépcsős kerek mélyedései egy nagyon kifinomult és hatásos hűtőrendszert idéznek elő. Ez jelentős mértékben segíti többek között a gyors hőleadás mellett azt is, hogy stabilabb legyen az irányíthatóság, hovatovább hosszabb az abroncs élettartama.

Mindezen felül a Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi esetében egy speciális aerodinamikai oldalfal kialakítás is megvalósításra került, amely ezáltal tovább csökkenti majd az abroncs zaját, illetve képes kiemelni annak sportos megjelenését is.

A teszteken sem vallott kudarcot

A Hankook K117 Ventus S1 evo2 nyári gumi mindezen felül nemcsak papírforma szerint lett egy kiemelkedő teljesítményű abroncs, hanem mindemellett a teszteken is képes volt bizonyítani.

Nem sokkal a megjelenését követően például képes volt "kiváló" minősítést bezsebelni, valamint az előkelő második helyet megszerezni a brit EVO magazin tesztjében. Az autós szaklap tesztelői pedig a felsorakoztatott gumik mindegyikét nagyon alapos és kemény teszteknek vetették alá, ezáltal vizsgálták a vizes útfelületen tapasztalható teljesítményt, az aquaplaninggal szembeni védelmet, a fékezési tulajdonságokat, a tapadást, a gördülési ellenállást és a száraz úton való kezelhetőséget egyaránt. Ezeken a szinteken mind-mind meggyőzte a neves tesztelőket!

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót