Süti beállítások

A Goodyear is autentikus körülmények között teszteli már a téli gumikat

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Könnyen lehet, hogy a jövőben a Goodyear is az élbolyba kerülhet a téli gumi gyártás tekintetében, hiszen bár a cég eddig is rendelkezett nagyon jó minőségű, hovatovább kiváló biztonságot garantáló abroncsokkal a leghidegebb időszakra, azonban nemsokára egy újabb tesztpályát nyitnak, amely sokak szerint a küszöb lehet számukra a következő szint kapcsán.

Merthogy a világ jelenlegi egy – bár sokak szerint inkább a – legjobb téli gumi gyártója, avagy a Nokian elsődlegesen annak köszönheti sikerét, hogy évek óta egy maximálisan autentikus körülmények között tudják tesztelni aktuális újdonságaikat, illetve egyes prototípusaikat, amelyek nemcsak laboratóriumi körülmények között, hanem a valóságban is találkozhatnak igazi hóval és jéggel, méghozzá a szabad ég alatt, ami nagyban hozzájárul az optimális teszteredményekhez.

A legfrissebb hírek szerint pedig hamarosan a Goodyear is ilyen körülmények között tesztelhet, lévén megnyitották Arctic Center névre hallgató tesztpályájukat Finnországban!

Új, innovatív téli gumik várhatók a Goodyear-től

A Goodyear minden kétséget kizáróan a Nokian mintáját vette alapul, amikor megálmodta, hogy egy innovatív tesztpályát, egy komplett centrumot létesítenek annak érdekében, hogy innovatív formában tudják tesztelni az általuk megálmodott téli gumik prototípusait, illetve a hozzájuk kapcsolódó technológiákat.

Ennek érdekében megnyitotta kapuit az Arctic Center, avagy egy olyan tesztpálya, amely az Észak-sarkkörtől még 300 kilométerre északra található, Ivalo mellett, ahol a jövőben a Goodyear és a Dunlop is közösen, egy impozáns létesítmény keretein belül tesztelheti a jövő legjobb téli gumijait, méghozzá a lehető legautentikusabb körülmények között.

Hogy a Goodyear mennyire a Nokiant másolja ezen a téren, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy az egyik legjobbnak tartott téli gumi gyártó is Ivalóban alapozta meg tesztközpontját, ezáltal a Nokian is évek óta itt teszteli abroncsait, illetve újabb technológiát, aminek köszönhetően a múltban rohamos fejlődést tudtak produkálni a gyártótól származó téli termékek.

Ezt garantálja az Arctic Center

A Goodyear által megalkotott Arctic Center egyébiránt az első beszámolók szerint nagyon jó adottságokkal rendelkezik, és kiváló alapanyagot biztosít a tesztek számára, amit elsődlegesen földrajzi elhelyezkedésének köszönhet, hiszen a központ egy völgy kellős közepén helyezkedik el, az év legtöbb napján hó borítja a tájat, így a klíma éppen optimális körülményeket garantál ahhoz, hogy megfelelő körülmények között lehessen tesztelni az abroncsokat. A pályákon így a legkülönfélébb borítással rendelkező szakaszok – havas, jeges, nedves és latyakos – mellett megtalálhatók a hosszabb egyenesekkel és élesebb kanyarokkal rendelkező pályák is, aminek köszönhetően a tesztek során a fékutak mellett a kanyarvételi tulajdonságok egyaránt könnyedén tesztelhetők lehetnek.

Arctic Center megnyitásA pályát egyébiránt Jean-Pierre Jeusette, avagy a Goodyear Innovációs Központjának igazgatója, Laurent Colantonio, a Goodyear egy másik részlegének vezetője, valamint illetve a skandináv Goodyear irodát irányító Ludvig nyitotta meg.

A vezetőség saját elmondása szerint óriási izgalommal várta az Arctic Center megnyitását, hiszen úgy tartják, hogy az autentikus, nem művi körülmények között előállított jég és hóviszonyok között való tesztelés óriási versenyelőnyt jelent azokhoz mérten, akik nem rendelkeznek hasonló lehetőségekkel.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót