Süti beállítások

A Goodyear cég története

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A cég nevét Charles Goodyearről kapta, aki tulajdonképpen feltalálta magát a vulkanizálást. A cég fiatal éveiben vezette ve az úgynevezett szárnyas láb kereskedelmi védjegyet is, amelyre a társaság a mai napig nagyon büszke.

Amikor elindult a cég, mindössze tizenhárom munkatárssal működését. Az első termékek kerékpár abroncsok voltak, valamint különleges hintó abroncsok. A cég működése első pillanatától arra törekedett, hogy kiérdemelje a világ legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata címet, amelyet az 1916-os évben meg is kapta. Ezekben az időkben azt hangoztatták, hogy több ember utazik az általuk készített abroncson, mint bármi máson.

Majd az 1920-as évek közepére a piac egyik legnagyobb gyártója lett. Ez a fajta hozzá állás és töménytelen mennyiségű munka az, ami a mai napig előre viszi a céget, hiszen egy olyan stabil lábakon álló vállalatról beszélünk, amely hosszú távon tudott igen rentábilis maradni. A cég folyamatos fejlődésen ment át az évek során, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a technikával párhuzamosan fejlődött. Az elmúlt tíz évben rengeteg egyedi újítást dobtak a piacra, valamint merészebbnél merészebb ötleteket tártak a vásárló közönség elé.

A 2013-as évbe a Goodyear vállalat hat kontinensen van jelen, éves bevétele ennek köszönhetően több mint 15 milliárd dollár. A cég által alkalmazott mérnökök olyan innovációkat vezettek be a piacra andndash; és vezetnek be a mai napig is andndash; amelyek alapjában véve változtatják meg az egész abroncs piacot.

Az évek során rengeteg leányvállalat jött létre a cégen belül, többet között magáénak tudhatja a Dunlop, a Fulda, a Debica és a Kelly márkákat is. Minőségüket tekintve igen jó alapanyagokból készülnek, árukat tekintve viszont igen vásárlóbarátnak számítanak az autósok körében. A tulajdonosok fő szempontja a márka hű vásárlók megtartása, valamint az új vásárlóközönség feltérképezése és teljes körű megszerzése.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót