A Continental téli gumi felért a csúcsra

185 megtekintés

Így szerepel a Continental téli gumiteszteken

A téli gumi tesztek rendkívül hasznosak. Noha azt tartjuk, a nyári és a téli gumik minősége egyaránt fontos, a megnövekedő menetkockázatok miatt talán a téli abroncsok esetében még nagyobb figyelmet kell fordítani arra, milyen szettet választunk. Ebben nagyon nagy segítséget jelentenek a téli gumi tesztek, hiszen egyértelmű és független jellemzést biztosít a vásárlók számára. Így a vásárlók eldönthetik, milyen ár-érték arányú szettet vásárolnának, nem kell a reklámfeliratokra hagyatkozniuk.

 

Noha ezek a tesztek olykor-olykor kedvezőtlen színben tüntetnek fel egy-egy gyártót, kétségtelenül segítséget és motivációt jelentenek arra, hogy minél jobb minőségű termékeket állítsanak elő. Ezért ki lehet jelenteni, hogy a neves gumi tesztek minden fél számára fontos információkkal szolgálnak; a vásárlók egyértelmű és megbízható ajánlást kapnak a különböző gyártók termékeivel kapcsolatban, a gumigyártók szakszerű visszajelzést kapnak a szakmai oldaltól, az autógyárak és a nagy felhasználók pedig megerősítést vagy épp problémajelzést kapnak a partnereikről és beszállítóikról.

 

Érdemes még egy kicsit általánosságról beszélni a téli gumitesztekkel kapcsolatban. Szinte minden esetben felszínre kerül az olcsó termékek és az alsó kategóriás gyártók problémája. A teszteket követő kommunikációban szinte minden esetben szót kapnak az olcsó termékek – természetesen negatív felhanggal. Ilyenkor a szakértők egyértelműen felhívják a figyelmet a meglepően olcsó abroncsok veszélyeire. Sajnos ki kell jelenteni, hogy az alsó árkategória termékei természetükből adódóan nem lehetnek megbízhatók és nem rendelkezhetnek jó menettulajdonságokkal. Ha a gyártó a költségek csökkentése során rákényszerül az alacsony szilikatartalom alkalmazására vagy spórol a tervezési és tesztelési szakaszon, akkor egyszerűen elképzelhetetlen, hogy jó minőségű termékkel álljon elő.

 

A Continental téli gumi értékelése

ContiWinterContact TS 830A Continental téli gumik a szó szoros értelemben taroltak a legnevesebb gumi teszteken. A Német Autóklub, az Osztrák Autó Motor és Turisztikai Klub, valamint a Svájci Autóklub is egyöntetűen a legalkalmasabbnak találta a Continental téli abroncsait. A legérdekesebb és talán legértékesebb vélemény a kiegyensúlyozottság kihangsúlyozása; a szakértők úgy vélik, a Continental téli abroncsai képesek minden körülmények között kiegyensúlyozott menetteljesítményt szavatolni. Ennek fényében kijelenthető, hogy az abroncsok rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, ami a biztonságos közlekedéshez szükséges, beleértve természetesen a megfelelő tapadási és fékezési mutatókat és tulajdonságokat.

 

A ContiWinterContact™ TS 830 abroncs bezsebelte a „Legjobb teljesítmény havas útfelületen” titulust, ezzel egyértelműen jelezte, hogy a téli abroncsok között aligha találhat kihívóra. Komoly fegyvertény egy erős mezőnyben a legnevesebb kategóriában diadalmaskodni.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Címke: Continental
Kategória: Hírek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354