A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi

322 megtekintés

A Continental ContiSportContact 3 nyári gumiról általában

 

A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi a kivételes fékteljesítmény megtestesítője, amit az abroncs a nagy sebesség mellett is képes kompromisszumok mellett alkalmazni. A gyártó kifejezetten közép- és felsőkategóriás gépkocsikhoz álmodta meg termékét, amivel lehetővé tették, hogy még nagy sebesség mellett is rendkívüli biztonságot érhessünk el vele, méghozzá rövid fékút mellett, amit száraz és vizes úton egyaránt képes garantálni nekünk a termék. A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi ráadásként aszimmetrikus mintázatot kapott, aminek hála még tovább javult a tapadása, hovatovább kiváló védelemmel rendelkezik a vízre való felúszással szemben is.

 

Continental ContiSportContact 3Nem véletlen, hogy az abroncs nagyon sok nívós teszten is nagyszerűen szerepelt, így például az AutoBild Sportcars magazin 2011/04-es számában egy Mazda 3 MPS típusú gépkocsira szereltek fel belőle – illetve néhány társával együtt – egy-egy 225/40 R 18 W/Y méretűt. A lap tesztelői szerint az abroncs ajánlott minősítést kapott, mert nagyon precíz irányíthatósága mellett megbízható maradt az oldalirányú erőhatásokkal szemben, valamint rövid fékutakat garantált vizes útfelületeken, mégpedig alacsony gördülési ellenállás mellett.

 

A Continental ContiSportContact 3 nyári gumit a német Auto Motor und Sport magazin is értékelte 2011/07-es számában. Ők egy VW Golf GTD típusú személyautóra szerelték fel az abroncsot, mégpedig 225/45 R 17 V/W méretben. A tesztelők részéről az abroncs a különösen ajánlott kategóriába került, de ugyanezt az eredményt zsebelte be az Auto Zeitung részéről is, akik 2011/05-ös számukban egy 225/45 R 17 W/Y méretet teszteltek egy Audi A3-ason.

 

A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi technológiáiról

 

Kiemelkedő eredményeit a Continental ContiSportContact 3 nyári gumi leginkább modern technológiai újdonságainak és újításainak köszönhette, aminek jóvoltából nagy sebesség mellett is rendkívüli biztonságot garantál. Ezt a futófelület aszimmetrikusan kialakított bordái biztosítják, melyek képesek elnyelni azokat az erőket, amelyek a nagy sebesség során fellépő hirtelen manőverek végrehajtásakor keletkezhetnek az útfelület változásai során, és rendszerint extrém erőhatásként hatnak az abroncsra. A jármű azonban ezzel a gumival folyamatos és megfelelő tapadást képes elérni az útfelülettel, méghozzá precíz kormányozhatóság mellett.

 

A Continental ContiSportContact 3 nyári gumi mindezen túl száraz és nedves úton is rövid fékutat képes biztosítani, amit a futófelület közepén elhelyezkedő mintázati bordák garantálnak, melyek egyszerűen elnyelik a fékezéskor keletkező erőket, ezzel csökkentve a fékút hosszát. Az aquaplaning elleni védelmet ugyanezek a minták csatornái biztosítják, amelyek gyors és hatékony vízelvezetést tesznek lehetővé.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Inkább ilyen témában olvasnék

 
Címkék : Continental, Sava
Kategória: Hírek
Blog menü

Gumiabroncs blog

+36-30/900-5354