Süti beállítások

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumi

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A Bridgestone egy 1931-ben, a távoli Japánban alapított gumiabroncs gyártó vállalat, amely az évtizedek alatt a világ egyik legjobb és legismertebb cégévé vált az iparnak, aminek köszönhetően világszerte közel 180 gyárban készülnek a prémium minőségű termékek. Ennek megfelelően többek között Magyarországon is található Bridgestone gyárat, egészen pontosan Tatabányán, ahol a japán és a magyar precizitás összefonódásának fényében készülnek a legjobb minőségű abroncsok.

A Bridgestone, mint márkanév a gépkocsigyártás teljes palettáját képes lefedni, aminek jóvoltából nagyon sokféle típusú és méretű abroncs megtalálható a termékkínálatban, sőt mi több, rengeteg első szerelésű abroncs is, hiszen a prémium autógyártók egy jelentős részének mind szerződése van a gyárral. Nem véletlen ezek után, hogy a japánoknak olyan nagy sikert elért termékei is vannak, mint amilyen a Bridgestone Potenza S001 nyári gumi, ami jelenleg a gyártó egyik legkeresettebb és legjobb ár-érték arányt garantáló abroncsa.

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumiról

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumi segítségével végre minden autós lehetőséget kap arra, hogy megismerhesse a teljesítmény és az irányíthatóság legmagasabb szintjét, hovatovább egy egészen új dimenzióját. Mindez annak köszönhető, hogy a gyártó a Formula 1 versenysorozatban szerzett tapasztalatokat használta fel a kérdéses abroncsok megalkotásához, aminek hála a Bridgestone Potenza S001 nyári gumi nemcsak rendkívül pontos irányítást tesz lehetővé, hanem a kimagasló kapaszkodóképesség mellett a kormányozhatóság tekintetében is a legmagasabb minőséget kaptuk, méghozzá egy ultra nagy teljesítménnyel ellátott gumiabroncs képében.

A gumit a japán gyártó egyébiránt a motorsportból ismert legkeményebb pályákon tesztelték, aminek köszönhetően a kényelem és a biztonság legmagasabb szintje vár ránk úgy, hogy autónkból mindvégig a maximumot hozhatjuk ki, hiszen az abroncs képes lesz átadni az aszfaltnak a gumi teljesítményét, amivel újra lehetőségünk nyílik felfedezni a vezetés szenvedélyét.

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumi főbb jellemzői közül a leginkább a speciális aszimmetrikus mintázat emelhető ki, amely nedves és száraz útszakaszokon egyaránt páratlanul magas teljesítményre képes, akár olyan mértékben is, hogy egy sportautón is helyt tudjon állni.

Az abroncs mindemellett egy speciálisan új mintázattal isi rendelkezik, aminek jóvoltából páratlanul hatékony vízelvezetést tesz lehetővé, méghozzá kiemelkedően jó kapaszkodóképesség és stabilitás társaságában, mely tulajdonságokat nedves úton is képes lesz megőrizni. A nyári abroncs mindemellett kiemelkedően nagy tapadású vállblokkokkal is rendelkezik, amivel optimalizálhatóvá vált az úttartás, de ezen felül nagy fékerő és maximális tapadás is elérhető vele – akár még kanyarokban is.

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumi két variáns

Bridgestone Potenza S001A Bridgestone Potenza S001 nyári guminak több variánsa is létezik, de az egyik legismertebb a Bridgestone Potenza RE050A, amely egy nagyszerű abroncs elsődlegesen azok számára, akik nedves és száraz útszakaszokon egyaránt szeretnek sportosan vezetni. A terméket nagyon sok gyártó alkalmazta főként nagyobb teljesítményű autókon, így a Volkswagen a legutóbbi Golf-modelleken, valamint az Enzo Ferrari is néhány típusán. Nem véletlen, hiszen az abroncs kimagasló teljesítmény, kényelmet és alacsony zajszintet garantál számunkra, akár defekttűrő kivitelben is.

A Bridgestone Potenza S001 nyári gumi egy speciális variánsa a Bridgestone Potenza RE070, amely már-már egy versenyabroncs tulajdonságaival rendelkezik, érdekessége pedig, hogy kifejezetten a Subaru Impreza STi számára fejlesztették ki.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Ne maradj le semmiről, légy jól értesült, iratkozz fel!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót