Süti beállítások

A 2019-es ADAC nyári gumi teszt 2. helyezettje a Vredestein Sportrac 5

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Az egyik legvártabb nyári gumi tesztet minden évben az ADAC német autóklub szolgáltatja az európai autósok számára, az ebben az évben a 185 65 R15-ös méretben elvégzett vizsgálatokon az előkelő második helyet szerezte meg a kedvezőbb árú középkategóriás Vredestein Sportrac 5 nyári gumi, egyetlen tized ponttal maradva csak el az első helyet megszerző drágább prémium Bridgestone Turanza T005 nyári abroncshoz képest.

Nézzük át most a Sportrac 5 teszteredményeit.

A Vredestein Sportrac 5 nyári gumi száraz és nedves eredményei az ADAC tesztjén

A holland gyártó terméke a száraz teszteken 2,3 összesített pontszámot ért el (minél kisebb a pontszám, annál jobb minőséget, illetve teljesítményeket mutat), ebből a vezetési viselkedésre 2,5p, a vezetési biztonságra 2,3p, a fékteljesítményre, illetőleg a féktáv rövidségére a nagyon jó eredménynek számító 1,8 pontot kapta.

A nedves felületi teljesítményeire összesítve 2,2 pontot kapott, ebből a nedves fékteljesítményét 2,6 pontosra értékelték, ami egy tizeddel már ugyan kicsúszott a jó kategóriából, de mégis az átlagtól jobb eredménynek számít így is. A nedves felületen való kezelhetőség tekintetében egészen jó eredmény született, 1,7 pontot kapott, a körsebesség és az oldalvezetés méréseken 1,5 pontos lett, mindkét utóbbi érték egy drágább prémium nyári guminak is becsületére válna.

A hosszirányú aquaplaning és a keresztirányú aquaplaning eredménye egyaránt 2,5 - 2,5 pontos lett, ami egy középkategóriás nyári gumitól meglehetősen jó teljesítménynek számít.

Zajszint, üzemanyag takarékosság és futásteljesítmény

A zajszint mérést az ADAC belső és külső zajra is egyaránt beméreti, a Vredestein Sportrac 5 belső zajszintjét 2,0 pontra (ez az utastérben nagyon csendes utazhatóságot jelent), a külső zajt pedig 2,9 pontra értékelte.

Az üzemanyag takarékosságot a gördülési ellenállás megmérésével számítják ki, itt a Sportrac 5 az átlagtól jobb értékkel, 2,1 ponttal végzett.

A tartósság, más néven futásteljesítmény vizsgálatán egészen kiemelkedő érték jött ki, amit a tesztelők 1,5 ponttal értékeltek.

Mitől jó a Vredestein Sportrac 5 nyári gumi?

Alapvetően a Sportrac 5 fejlesztésénél a kiváló tapadási teljesítményeken kívül még két fő szempontot követtek a tervezők, egyrészt kényelmessé, komfortosan vezethetővé kívánták tervezni, másrészt a sportosságot, a vezetési élményt sem akarták kihagyni az abroncs jellemzői közül.

A futófelület mintázatát és gumikeverékét úgy optimalizálták, hogy azon a feszültségek mindig egyenletesen oszoljanak meg, ez nagyban elősegíti, hogy minden időjárási körülmények között kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson a Vredestein Sportrac 5 nyári gumi.

A gumiabroncs oldalfalát és a teljes karkaszt speciális anyagú szálakkal robosztussá, szilárddá tervezték, hogy a sportos irányíthatóság és a hozzá kellő stabilitás rendelkezésre álljon.

A gumiabroncs formatervét a világhírű Giugiaro Design hozta létre, a mai legújabb trendekhez alkalmazkodva.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót