Süti beállítások

5 jó tanács a megfelelő gumiabroncs kiválasztásához

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Ahhoz, hogy bárki meg tudja vásárolni az autójára legjobban illő gumiabroncsokat, nem szükséges szakértőre várnia, bőven elegendő, ha az alábbi javaslatokat betartja.

1. Tudja meg pontosan, hogy az autójára milyen méretű gumiabroncsok valóak. A gépjármű kezelési útmutatójában bizonnyal részletes információkat talál a gépjárműre helyezhető gumik méretéről és típusáról egyaránt. A vásárlás során ezeket az ajánlásokat soha ne hagyjuk figyelmen kívül, mert akár kisebb, akár nagyobb gumiabroncsot raknánk fel az autóra, a jármű menettulajdonságai olyan mértékben megváltozhatnak, hogy a vezetés is veszélyessé válhat. Egy 195/65 R15 méretű abroncson a 195 a gumiabroncs keresztmetszetének szélességét adja meg milliméterben, a 65 a gumi magassága és szélessége közötti százalékos arány száma, az Randnbsp; radiál gumira utal, a 15 pedig a felni átmérőjét jelöli colban megadva.

2. Válasszon abroncsot annak megfelelően, ahogyan a gépjárművét használja. Például ha a gépjárművét rendszeresen nagyobb megterhelés alatt használja, akkor célszerű olyan abroncsot választania, amelynek tulajdonságai között szerepel a nagyobb terhelhetőség.

3. Válassza ki a gumiabroncsot a helyi időjárási jellemzőknek leginkább megfelelő kivitelben. Amennyiben csak nagyon ritkán kell az autóját havas útviszonyok közepette használnia, nincsenek nagy hidegek, akkor akár elegendő lehet egy négy évszakra tervezett,vagy egy normál gumiabroncs választása is. Viszont ha például hegyvidéken lakik, ahol a telek kemények, komoly hidegek vannak, akkor célszerű egy téli gumiabroncsot beszereznie, hogy bátran vághasson neki a jeges és havas útviszonyoknak is. A téli gumikat kifejezetten a téli hidegekre, jeges havas sáros utakon való közlekedésre fejlesztették ki.

4. Válasszon olyan gumiabroncsot, amely minden területen bizonyítja a minőségét. A ténylegesen megfelelő gumiabroncs nem csak egy andndash; két területen tud kiemelkedőt nyújtani. A jó gumiabroncs a különféle szempontok mindegyikének meg tud felelni, biztonságos vezethetőséget kínál, komfortosságot, üzemanyag-takarékosságot, és valóban hosszú élettartamot. Egy jó téli vagy nyári gumi az átlagtól rövidebb fékutat biztosít akár száraz, akár nedves útfelületen, és ez bizony életmentő is lehet. A hosszabb élettartammal megtakarítást ér el a tulajdonosa számára, ahogy ez az előny megmutatkozik a üzemanyag-takarékos tulajdonságában is. A legtöbb gumi aránylag jól teljesít ezek közül egyben, viszont csak a jó gumi képes minden területen kihozni magából a legjobbat.

5. Mielőtt megvásárol valamit, mindig mérlegelje, hogy hosszabb távon milyen költségei lesznek az adott termék használatával. A gumiabroncs tipikusan az a dolog, amelyből biztosan megéri, ha a jobb minőségű prémium terméket választja. Számoljon utána, hogy mennyit ér egy olyan abronccsal, amely 50 ezer kilométert bír csak, nem nyújt megfelelő biztonságot, ráadásul nem tud semmilyen üzemanyagtakarékosságot felmutatni. És utána számoljon utána annak, hogy egy prémium abroncs a maga minimum 80 ezres futásteljesítményével, az általa nyújtott magas szintű biztonsággal és üzemanyagtakarékossággal mit nyújt éveken keresztül.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót