Süti beállítások

225/45 R17 téli gumi tesztek: a Continental és az Uniroyal a nyertes

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Fontos dolog tesztelni az abroncsokat, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumiabroncsot visel a kerekünk. Talán ez most kissé furcsán hangzik, pedig nem hiába csinálnak minden évben több tesztet is, amelyeken az abroncsok teljesítményét különféle szempontok és tulajdonságok alapján vizsgálják. Így volt ez a 225/45 R17 téli gumi méreténél is, amely teszteredmények segítségével már könnyebben lehet választani a rengeteg abroncsminta közül.

Sokszor nem is az ár az, ami meghatározza az autók minőségét, hiszen például pont ennek a méretnek a tesztelésénél történt meg, hogy az elsők között kapott helyet egy másodosztályú abroncs,az Uniroyal gyárából kikerülve, és csak mögötte végeztek azok a prémium márkás gumik, amelyek a Goodyear vagy a Dunlop nevét viselik. Természetesen a Continentalt, a Bridgestonet és a Michelint nehéz lenne felülmúlni.

Amikor a 225/45 R17 téli gumi mintákat vizsgálták, akkor elsősorban azokat az eredményeket vették figyelembe, hogy milyen a teljesítmény száraz úton, vizes úton, havas és jeges úton, mekkora a fogyasztás, milyen a zajszint, és hogyan kopik a téligumi. A 225/45 R17 téli gumi inkább a nagyobb, sportosabb autókra jellemző, tehát az abroncsok közül is inkább a jobb minőségű, prémium márkás és a középkategória felső részéből nagyobb a kínálat. Sok közöttük az XL-es gumi, amely még nagyobb terhelést is kibír. A 225/45 R17 téli gumi méret egyébként kiváló az Alfa Romeo 147, 156, 159, 166, GT típusaira, az Audi A3, A4 (B6, B7), A6, TT autókra, a BMW 1, 3, Z3, Z4-re, a Chevrolet Evandára, a Chrysler PT Cruiserre, a Citroandeuml;n C4-re, a Fiat Bravara, Stilora és Cromára, a Ford néhány típusára (Focus, C-Max, Mondeo, Galaxy), de említhetnénk a Honda, a Hyundai, a Kia, a Lancia, a Lexus, a Mazda, a Mercedes Benz, a Nissan, az Opel, a Peugeot, a Renault, a Seat, a andScaron;koda, a Subaru, a Toyota, a Volvo vagy a VW néhány típusát is andndash; a listáknak sosincs vége. Ismerjük meg közelebbről a legjobb 225/45 R17 téli gumi mintákat.

A középkategória, ami úgy teljesít, mint a prémium

225/45 R17 téligumiA teszteken az Uniroyal MS Plus77 225/45 R17 téli gumi hasonló eredményeket mutatott fel, mint az első helyen végzett Continental, Bridgestone vagy Michelin minták. Az Uniroyal ezen abroncsmintája szinte kiválónak mondható, hiszen úgy alakították ki a mintázatot és olyan a gumi összetétele, hogy az a zord téli időjárásban is biztonságosan és stabilan az úton tartsa a járművet. A gumiabroncs előnye, hogy nem csak a nedves úton nyújt jó teljesítményt, de a havas útfelületeken is jó a tapadása. A nedves úton nem csúszik ki, hiszen megnövelték a vízre felúszás elleni védelmet. Könnyedén el tudja vezetni a vizet is, és nagyon jó a tapadása, de száraz úton sem kopik jobban az abroncs, amely az optimalizált futófelületnek köszönhető. Ezek után talán már nem is kell megkérdőjelezni, hogy ez az abroncs hogyan kerülhetett a prémium márkák közelébe.

A legjobb 225/45 R17 téli gumi minta andndash; első az elsők között

Ahogyan már utaltunk rá, a Continental ContiWinterContact TS850 minta nyerte meg ezt a versenyt. Ezt az abroncsot egyértelműen a kompakt és középkategóriás autók számára találták ki, ésandnbsp; azt mondhatjuk, hogy tökéletesen megfelel minden téli időjárásnak, hiszen óriási biztonságot nyújt a nedves és a havas úton is, nagyon jó az irányíthatósága a nedves útfelületen, hiszen jól elvezeti a vizet, kiváló a száraz úton is, ott sincs nagyobb kopás, és ott is precíz az irányíthatóság, az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően pedig akár üzemanyag-hatékonyság is elérhető vele, illetve ez segíti a hosszú élettartamot is. A rövid fékút teljes bizonyosságot ad a biztonság felől.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót