Süti beállítások

205/60 R16 téli gumi személyautóra és kisteherautóra

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

Személyautók, kisteherautók jellemző gyakori mérete a 205/60 R16 téli gumi, amely főleg a középkategóriás járművekre jellemző alacsony kategóriás abroncsokat jelenti. Míg terepjáróra is találhatunk egy mintát, és a legtöbb személyautókra alkalmazott minta erősített gumijanduacute;, tehandaacute;t nagyobb terhelést is elbír árkategóriában is széles a kínálat, ki mekkora összeget tud rászánni, olyan minőségű abroncsban kell gondolkodnia, de a tapasztalat szerint városi használatra elegendőnek és megfelelőnek bizonyulnak az olcsóbb mintázatok is.

Az olcsóbbtól a drágább felé andndash; 205/60 R16 téli gumi minták

A legolcsóbb 205/60 R16 téli gumi minta ebben a méretben is az Infinity INF-049, amelyet már nagyon sokan ismernek. Az Infinity próbál olyan abroncsokat létrehozni, amelyekben egyesülnek a legfontosabb tulajdonságok, úgy mint a kényelem, a biztonság, a kezelhetőség és természetesen a megfelelő ár. A gyárnak nagyon fontos, hogy termékeikkel bizalmat keltsenek, tehát jó ár-érték arányban kínálják az abroncsaikat.

A budget kategóriába itt van még a Taurus 601 és a Kingstar SW41, amelyek szintén megfelelő tapadással rendelkeznek a nedves talajon. A magyar Taurus szintén olcsó guminak számít, és ennek is jók a teszteken elért eredményeik, sőt, ez rendkívül alacsony futást is nyújt a kocsinak. A Kingstar is megfelel az elvárásoknak, bár ez már egy kissé hangosabb abroncs. A többi budget kategóriás abroncs is hasonló eredményeket mutatott fel a teszteken, nincs nagy különbség köztük, de mégis ki kell emelni egy mintát, amely a Debica Frigo HP2. Szinte hihetetlen, de ezzel az abronccsal annyit lehet spórolni az üzemanyagon, mint a prémium a kategóriásokkal andndash; ezt bizonyítja az európai skálán kapott B-s jelölés is. A nedves úton való féktávban is C a jelölése, tehát talán ez a legjobb a budget kategóriában most.

A középkategóriás 205/60 R16 téli gumi minták is jó eredményeket mutatnak, és tényleg árban is a budget és a prémium között vannak. Vannak, amelyek már minőségben is nagyjából a prémium legalját verik, és vannak, amelyek még az alacsony kategóriával versenyeznek, árban azért mégis vannak különbségek. Ezért fontos tudni és ismerni kocsinkat, annak jellemzőit, illetve végiggondolni a saját vezetési stílusunkat és azt is, hogy mennyi időnként, milyen távokra használjuk a legtöbbet a kocsit andndash; így könnyebben tudunk abroncsot is választani.

205/60 R16 téligumiSzemélyautókra és kisteherautókra, illetve olyan személyautókra, amelyek már nagyobb terheket szállítanak is nagy kínálata van a 205/60 R16 téli gumi mintának. Ez azért is meglepő, mert a 16andrdquo;-os méretre inkább alacsonyabb kategóriás abroncsokat szoktak vásárolni, de mégis nagyon nagy a piaca a prémium kategóriának is. Kötelező kiemelni az egyik legjobb terméket, amely igaz, hogy a prémium lista legalján van, mégis az egyik legjobb teljesítményt nyújtja, ez pedig nem más, mint a Nokian gumik. A Nokian WR D4 és az erősített falú változatai is. A jelölést érdemeltek ki a nedves úton való féktáv tekintetében, amely kiválónak bizonyul. Ez azt jelenti, hogy rendkívül biztonságossá tudják tenni még a nagyobb méretű kocsikat is, illetve még nagyobb teljesítmény mellett is kiválóan biztonságosak. A Nokian mellett nagyon sok jó és komoly mintázatot találhatunk a prémiumok közül, amelyek főleg B jelölésesek a tapadást tekintve, és már üzemanyag-hatékonyság is elérhető a kocsinál.

Terepjáróra egyetlen mintája van a 205/60 R16 téli gumi méretnek, ami nem más, mint a Cooper Weathermaster S/T2, amely szintén elég jó értékeket tud felmutatni, bár kissé zajos az abroncs andndash; ugyanakkor ez egy terepjárónál nem annyira meglepő.

Fontos arra gondolni az abroncsminta kiválasztásánál, hogy hol szeretnénk spórolni: év közben üzemanyag-megtakarítással, vagy pedig inkább a vásárlásba tudunk kevesebb pénzt belefektetni andndash; ez egy nagyon fontos gondolata az abroncsválasztéknak.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az akcióinkról és újdonságainkról!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót