Süti beállítások

195/60 R15 téli gumi a középkategóriás autókra

2022/12/12
Gumiabroncs hírek

A 195/60 R15 téli gumi mintákat főleg a kompakt városi autókra gyártják. Mivel ezek főleg középkategóriás autók, így a legtöbb - ebben a méretben gyártott - abroncs is középkategóriás. Aki nagyon szeretne, az találhat természetesen prémium mintásakat is, amelyek előkelő tulajdonságokkal kínálnak magukat - a jó tulajdonságokhoz mérten persze elég drágán is. A középkategória azonban megfizethető bárki számára, és a középkategóriás városi autóknak ezek az abroncsok is megfelelnek, sőt, néha a jó ár mellé nagyon is jó tulajdonságokat kínálnak. Ismerjünk meg néhány ilyen abroncsmintát.

A legolcsóbb 195/60 R15 téli gumi minták

Ha a legolcsóbb 195/60 R15 téli gumi mintát keresi, akkor a budget kategória felé kell először fordulnia, ahol találkozhat az Infinity INF-049 mintával, amely attól függetlenül, hogy a legolcsóbb, nem annyira rossz eredményeket hozott a teszteken. Ezt bizonyítja az európai skálán való andbdquo;Eandrdquo; jelölés, és a 71 dB-es zajszint. Ebbe a kategóriába andndash; és főleg az Infinity mellé andndash; sorolható a Kingstar SW40, a Taurus 601, vagy a Nankang SV-2. A Debica hiába van még mindig az olcsó kategóriában, egyre jobb eredményeket mutat fel, hiszen a Frigo2-vel már üzemanyag-spórolás is eredményezhető, a Frigo2 New pedig még jobb tapadással is rendelkezik.

A Nankang Winter Activa SV-2 XL erősített falú gumi, tehát nagyobb teherbírással rendelkezik, mint a többi, normál. Ennek az abroncsnak a barázdái V formában vannak elhelyezve, amely segíti a tökéletes vízelvezetést andndash; így jöhet létre egy olyan abroncs, amely kiválóan elvezeti a vizet és a stabilitást is növeli. Ezt bizonyítja, hogy andbdquo;Candrdquo; jelölést kapott a nedves úton való féktáv mérésekor.

Jobb a középkategória

195/60 R15 téligumiA középkategória között tényleg mindenki találhat autójának és vezetési stílusának megfelelő abroncsot, hiszen tényleg nagyon sokféle mintát gyártanak ebben a középkategóriás kocsik számára a 195/60 R15 téli gumi méretben. Ha az idén szeretné lecserélni a téli gumikat, akkor éppen itt az ideje, hogy elkezdjen kutakodni a kínálat között. Megtalálható a Laufenn, a Matador, a Barum, A GT Radial, a Nexen, a Kumho, a Sebring, a Falken, a Fulda, a Kleber, a Firestone, a Toyo, a Hankook, az Uniroyal és még sorolhatnánk, hogy kik is gyártanak ebben a népszerű méretben téli abroncsot. Nézzük a jobbakat.

A Hankook már a középkategórián belül is elég előkelőnek számít, ami nem is csoda, hiszen a Hankook Winter I*cept ECO W310 IceBear tényleg egy jó abroncsnak mondható. Meg is kérik rendesen az árát, ami majdnem üti már a prémium kategóriát, mégis tényleg megéri azoknak, akik egy kicsit is adnak a biztonságra. A 195/60 R15 téli gumi minta inkább a nagyobb teljesítményű autókra készült, és az anyagkeveréknek és a mintázatnak köszönhetően tényleg nagy biztonságot ad. Több profilszélességben is gyártják, tehát nem csak ebben a méretben kapható.

Az olasz Pirelli a kedvencünk

A prémium kategóriák közül muszáj megemlítenünk az olasz Pirelli Snowcontrol3 195/60 R15 téli gumi mintát, hiszen a Dunlop SPWinterResponse2 mellett ez dicsekedhet andbdquo;Bandrdquo; jelöléssel a nedves úton való féktávot tekintve. Igaz, hogy a Dunlop kissé jobban teljesít az üzemanyag-hatékonyság terén, és csendesebb futást is biztosít a járműnek, de a Pirelli kissé olcsóbb még, mint a Dunlop.

Érdemes böngészni a mintákat, érdemes azokat a mintákat, amelyek komolyabban is érdekelnek bennünket, andbdquo;közelebbrőlandrdquo; is megnézni, hiszen csak így lehet megtalálni a tökéletes abroncsot. Mivel az abroncsokat több évig használjuk, és elég nagy befektetésnek számítanak, így fontos, hogy minden részletét ismerjük a megvásárolni kívánt terméknek.

Iratkozz fel hírlevelünkre
newsletter_icon
Ne maradj le semmiről, légy jól értesült, iratkozz fel!
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót